Den norske skreien har i flere år vært utsatt for franske mesterkokkers fantasi — og nedtellingen til Norges Skreikokk 2006 er allerede begynt. Rettene måtte jo kreeres i denne skreisesongen, men kan ikke konkurrere før neste skreisesong.

Vestlandets deltaker i konkurransen er kokk Børge Brekke på Neptun/Lucullus. Det var hans oppskrift som ble trukket ut til å representere vår landsdel, og han skal konkurrere med kolleger fra Sørlandet, Østlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Vi holder selvfølgelig en knapp på Børges oljebakte skrei på varm artisjokksalat, tempurabakt skreibuk med fritert skreiskinn (rene snacksen) og anretning med semitørket tomatlasagne med en stripe tapenade og olivenskumtopping, dertil 'gateaux' (kaker) med lever og rogn og beurre noisette (nøttebrunt smør) med soya. Da har vi selvfølgelig ikke sett og smakt de andre konkurranserettene, men Eva Danielsen, skriver i Bergen Kokkenes Mesterlaug og i dette tilfeller jurymedlem, bemerket både nydelig tekstur og harmonisk smakssammensetning.

Når det legges til at hun vanligvis ikke liker fiskelever, men spiste med velbehag Børres lille leverkake, burde vår mann ligge godt an når startskuddet går i Lofoten neste år.