Stig Fredheim bor i Sundal i Mauranger. Han skulle vært på jobb i Odda onsdag, men dit kom han seg ikke.

— Jeg får nok bli hjemme å stelle med sauene i dag, sier han.

Tirsdag kveld i 22-tiden gikk snøskredet og sperret veien bare et par hundre meter fra tunnelåpningen på Folgefonntunnelen. Veitrafikksentralen melder at tunnelen åpnet klokken 14.00 onsdag.

— Det ser ut til å være mye jord og stein som har rast ned. Raset er 30-40 meter bredt og 4-5 meter høyt, sier Fredheim.

Åpnet

I ettermiddag ble raset ryddet og veien er åpnet igjen.

— Det er uvisst om biler kan ha blitt tatt, sa Jarle Skår, alarmoperatør ved 110-sentralen i Hordaland like etter raset var gått. Senere på kvelden opplyste politiet at det var ingen grunn til å tro at noen var fanget i snømassene.

— Det er sett en bil som kjørte ut av tunnelen like etterpå. Vi har kjørt overflatesøk tirsdag kveld og natt til onsdag, uten resultat, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

Vegvesenet har vært på stedet natt til onsdag, men ryddingen av veien startet først da det kom dagslys.

Fem meter høyt

— Det er et stort snøskred, i hvert fall fem meter høyt. Hele veibanen er dekket av raset, sa alarmoperatør Skår til bt.no i går kvelc.

De opprettholder konklusjonen om at det ikke er grunn til å tro at noen er tatt

Ronny Lentføhr, operasjonsleder, etter overflatesøk i skredet

En innringer som meldte fra om skredet kjørte inn igjen i tunnelen for å komme i sikkerhet. Denne innringeren skal ha sagt at han ikke så noen biler i skredet.

Ifølge Hordaland politidistrikt var skredet 40-50 meter bredt og 4-5 meter høyt.

Overflatesøk

Meldingen om snøskredet kom klokken 22.19 tirsdag. Brann og politi rykket ut, brannvesenet med styrker fra både Rosendal og Odda.

Klokken 22.45 var brannvesenet kommet frem fra både Odda- og Kvinnherad-siden. Da sa brannsjefen i Odda, Karine Einang, dette til bt.no:

— Status nå er at det er vanskelig å se, det er mørkt og det er kommet ned en del snømasser og stein. Vi har startet overflatesøk, det er alt jeg kan si.

- Er det grunn til å tro at noen biler eller gående kan være tatt?

— Så langt er det ikke indikasjoner på at noen er savnet. Men det må du nesten få fra politiet, sier Einang.

I 23.30-tiden tirsdag forteller Hordaland politidistrikt at seks mannskaper fra brannvesenet og to fra politiet har gjennomført et overflatesøk i skredet.

— De opprettholder konklusjonen om at det ikke er grunn til å tro at noen er tatt. Noen redningsaksjon blir ikke iverksatt, sier politiets operasjonsleder Ronny Lentføhr.