Alarmen gikk ved 11.15-tiden, og dermed startet et omfattende søk. Heldigvis ser det ut til at alt gikk bra denne gangen.

— Ingen er funnet og ingen er savnet, sier Asbjørn Andersen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til bt.no.

Skredet gikk ved den øverste stasjonen i det såkalte Landsbytrekket. Dette er det korteste trekket i anlegget, og det som ligger nærmest hyttene ved siden av anlegget.

70 mann i sving

Rundt 70 personer deltok i søket. Stadig nye frivillige komtil underveis, slik at de som hadde jobbet lengst, fikk avløsning. Det var ikkeplass til mer enn 50 i søksområdet. Storparten av de som kom til var garvederedningsfolk, men også mange unge skiløpere fikk delta i gravingen, underkyndig ledelse.

— Alle gjorde en fantastisk innsats. Her er det mangetalenter, sier politifullmektig Jens Petter Gravning.

Daglig leder Nils Akselberg i Voss Fjellandsby er meget godtfornøyd med innsatsen. At så mange frivillige blant brukerne avløypene,melder seg til innsats er betryggende. Det øker tryggheten iskisenteret, sier han.

Hundesøk

— Vi har hatt hunder i leteområdet, søkt med stenger, oggravet oss ned til lag med gammel snø. Stort mer er det ikke å gjøre, sierGravning. Han tok avgjørelsen om å avblåse aksjonen, da det ble meldt omsprekker i skavler ovenfor. Det hadde lite for seg å utsette letemannskapet forskredfare.

Skredet var relativt lite, og leteområdet avgrenset, mensnøen er dyp. Nordavinden har dannet en skavl oppe på kanten der det er gravetut snø for vendehjulet på toppen av Landsbytrekket, heisen som betjenerfreestyleanlegget.

Det var lenge usikkert om noen kunne befinne seg i snømassene. Tre hunder markerte på samme sted i skredområdet, noe som kunne tyde på at det var mennesker der. Heldigvis ser dette ut til å ha vært falsk alarm.

- Så en gutt

— To personer som satt i en seksseters stolheis, sier de så en gutt få meter over skredet like før det gikk. Gutten kan teoretisk sett ha utløst skredet, sier politibetjent Jens Petter Gravning, til bt.no.

— Det er ingen skispor å se inn til skredet, sier Johan Mansåker, redningsleder ved Hovedredningssentralen, til bt.no.

LETER: Tre hunder har markert folk i raset.
ARNE HOFSETH