— Jeg trodde jeg skulle få 200 underskrifter. Tre dager etter var det 16000 som hadde støttet initiativet.

  • Jeg trodde ikke mine egne øyne. Jeg har aldri gjort noe lignende før og drømte ikke om å få slik respons, sier tobarnsmoren fra Ålgård.

Det var i november i fjor at hun registrerte underskriftskampanjen sin på nettstedet Opprop.no.

Siden har aksjonen i lange perioder vært landets mest populære underskriftskampanje.

I går var det registret 24.446 underskrifter til støtte for Lindas aksjon. Den er den desidert største aksjonen på nettstedet.

Vil vekke Brustad

Linda Linneberg håper at hun en dag skal få overlevert underskriftslistene til helseminister Sylvia Brustad.

— Kampanjen bør få henne til å våkne og erkjenne at det ikke går an å drive landets fjerde største sykehus uten fullt ut kompetente nevrokirurger, sier Linneberg mens hun tar imot sin seks og et halv år gamle sønn, Ole Martin som kommer fra skolen.

Det var han som vekket engasjementet hennes for sykehuset. Ole Martin har cerebral parese og er avhengig av smertepumpe. Han har aldri lært å gå. Bare hans nærmeste forstår språket hans. Men medisinen, baklofen, som pumpen transporterer til ryggraden, gjør ham mykere og bidrar til at han slipper smertefulle spasmer.

— Vi har vært inn og ut av sykehuset i alle år. I lange perioder har vi vært like mye der som hjemme, forteller Linda.

Nå skal pumpen etterfylles en gang i måneden. Det må skje av en nevrokirurg. Da er sykehustur uunngåelig selv om Ole Martin ikke er særlig begeistret.

Ingen tillit til Bergen

Nå frykter Linda og de ca 50 andre pasientene i Rogaland som er avhengig av baklofenpumpe at de i fremtiden må reise til Bergen for å få etterfylt pumpen.

— Det kommer ikke på tale for vår del, Jeg har absolutt ingen tillit til Bergen. Derfor reiser jeg heller til Rikshospitalet om ikke Ole Morten kan få den behandlingen han trenger i Stavanger, sier hun.

.

BERGEN, NEI TAKK: Linda Linneberg startet aksjonen fordi sønnen Ole Martin er avhengig av jevnlig hjelp fra sykehuset. Hun var overhodet ikke forberedt på den enorme responsen.