Etter at Bybanen sporet av på Fantoft etter en kollisjon tidlig lørdag kveld, ble det bråstopp på banetrafikken mellom Nesttun og Wergeland.

Dette opplyste verken Bybanen AS, Fjord 1 Partner eller Skyss om på sine nettsider.

Fjord 1 Partner, som har ansvaret for driften av vognene, forklarer mangelen på informasjon slik:

— Vi står kun for driften av Bybanen, mens Bybanen AS eier vognene og infrastrukturen. Deretter kommer Skyss, som har ansvaret for billettsystemene og kundekontakten, sier kvalitetssjef i Fjord 1 Partner, Gry Olsen, til bt.no.

Nettsiden fjord1partner.no er det imidlertid Fjord 1 Partner som drifter. Også disse sidene er blottet for oppdatert informasjon.

- Ingen kommentar

  • Akkurat for øyeblikket har jeg ingen kommentar til dette, sier Olsen.

På Facebook og Twitter har Bybanen også flere grupper og profiler. Her var det heller ikke tegn til informasjon om kveldens trafikkuhell.

Olsen har imidlertid en forklaring på hvorfor verken Facebook- eller Twitter-sidene til Bybanen er oppdaterte.

— Disse sidene er ikke våre, det er ikke vi som har opprettet dem. Vi vet heller ikke hvem som har gjort det, sier hun.

- Vi beklager

Hos Skyss er kommunikasjonsrådgiver Ingrid Dreyer fullt klar over informasjonsmangelen.

— Vi har ikke arbeidstider i helgen og utenfor vanlig arbeidstid, og dermed ingen til å oppdatere nettsidene nå. Dette er selvfølgelig veldig dumt, og vi beklager på det sterkeste at det skjer, sier hun til bt.no.

Hun forteller at Skyss er i gang med et prosjekt for å få på plass et system som blant annet skal gi kundene bedre informasjon om hva som skjer i kollektivtrafikken.

— Vi er fortsatt i en innføringsfase, men dette er definitivt et veldig relevant spørsmål, sier hun.

Dreyer forteller at Fjord 1 Partner skal ha opplyst passasjerer som ventet på bybanestoppene om problemene via høyttalere.

En drosjesjåfør bt.no har snakket med, forteller at han kjørte en hel rekke turer lørdag kveld for å frakte folk fra bybanestoppene.

— De sto jo bare der og gapte og ante ikke hva som foregikk, sier han til bt.no.