— Hva er ditt beste cupminne?

Terje: - Da Ålesund ble cupmester med ti mann i 2009. Hele Oslo var dekket av blått og oransje.

Christoffer: - Det høres helt grusomt ut.

Terje: - Det var så vakkert at jeg gråt.

Christoffer: - Jeg har vært på alle Brann-cupfinaler siden Brann-Bryne i 1987. Da Brann banket Lyn i 2004, det var vakkert, det! Selv om jeg var så fyllesyk at jeg egentlig nektet å gå.

Terje: - Mange fester jo i et strekk fra fredag til søndag, men jeg skjønner vitsen med å drikke bort alle opplevelsene. Det er ikke lurt å drikke før kampen, du bare sovner og pisser på deg.

Christoffer: - Jeg innser nå at jeg ikke har blære til å være hooligan. Jeg hadde vært altfor tissetrengt til å drikke og slåss.

Terje: - Jeg ser for meg at Ålesund har to casuals totalt, som heter Ronny og Leif Are. Når de vil slåss, må de ringe hverandre og avtale.

- Hvordan har din egen fotballkarriere vært?

Terje: - Jeg spilte for Guard, jeg var keeper, og jeg var ræva.

Christoffer: - Hva sa du – Gurd? Gard? Hva er det for en fiaskoklubb?

Terje: - G U A R D. Jeg fikk bilde i Sunnmørsposten da jeg var syv år og sto og pissa på sidelinjen.

Christoffer: - Jeg hadde ikke særlig talent, så jeg spilte på grensen av det som var lovlig. Jeg satt en del på benken. De plasserte meg der jeg gjorde minst skade.

Terje: - Jeg trodde jeg sto som en klippe i mål, men et gammelt videoopptak viser at jeg slengte meg konsekvent feil vei. Jeg tror vi tapte kampen 10–1. Pappa var trener.

Christoffer: - Det største var å få bli med min far i garderoben etter Brann-kamp. Jeg fikk hilse på helter som Odd Johnsen og Per Egil Ahlsen, og alle spillerne hadde hockeysveis og var generelt veldig tøffe.

- Hvilke trener er tøffest?

Terje: - Rekdal er en herlig risikovillig trener du aldri vet hva finner på. Hvis det blir straffekonk i morgen, håper jeg han stormer banen i dress og skriker: "I tar an!"

Christoffer: - Det hadde vært gøy om trenerne plutselig begynner å spille! Skarsfjord baner seg vei og fyrer løs fra straffemerket i boblejakke med Brann-logo. Ingen skjønner noen ting.

Terje: - Rekdal syns nok selv han er tøffest.

Christoffer: - Og kom med legendarisk selvskryt etter cupgullet i 09: Dette var coaching i verdensklasse!

Terje: - Ha-ha. jeg kjøpte slipset Rekdal hadde på seg under sist cupfinale, signert! Kanskje jeg skal ha det på meg i morgen.

- Hva er ditt verste fotballminne?

Christoffer: - Jeg følte sterke smerter i hele kroppen da Brann ble rundspilt av Rosenborg i 1996. Vi tapte 10–0, og Mini scoret hat trick. Det verste var da Rosenborg tok seriegull på Brann Stadion.

Terje: - Jeg har noen dårlige minner fra Kråmyra i tåke og regn, men mest gode. Hjemmearenaen hadde femten benkerader, og resten av publikum ble boltet fast i fjellsiden over. Det var så bratt der at hvis du klappet var det reell fare for å falle ned. Det var før Ålesund ble toppklubb med ny stadion og dresskledde spillere med hårgelé.

Christoffer: - Da Fyllingen gikk til cupfinalen på bekostning av Brann, føltes livet meningsløst. De møtte Rosenborg, så Brann hadde sikkert tapt uansett, men likevel. Mini Jakobsen spiste Kvikk-Lunsj på banen midt i kampen, og alt var bare tull.

- Hvem i Fotball-Norge bruker mest hårgelé?

Terje: - Jeg tror nok Rekdal ligger i tetsjiktet. Jeg har dårlig erfaring med fotball og hårgelé fra da jeg hadde hår og var keeper. Det begynte å regne, og dritten rant ned i øynene og det sved noe jævlig. Jeg så ingenting.

Christoffer: - Molde er nok det laget som kollektivt har brukt mest hårgelé i norgeshistorien. Magne Hoset og Daniel Berg Hestad brukte opp en pall alene. De ville sikkert bare ut og sjekke opp og ligge med masse damer.

- Rekdal eller Skarsfjord: Hvem er sintest?

Christoffer: - Rekdal. Han blir så forbanna når det er tomt for gelé. "Faen i hælvette!" Kaster sikkert ting veggimellom og banker opp folk på bakrommet.

Terje: - Hva er galt med å være rasende? Utskjelling og trusler er god pedagogikk for en trener! Frykt og angst gjør faktisk at folk skjerper seg.

Christoffer: - Kanskje det bare er en tøff " i e forbanna "- trenerfasade. I garderoben er de egentlig kjempemyke og redde og bare sier unnskyld.

- Og hvem av de har best drag på damene?

Terje: - Jeg tror Rekdal. Han er kjendis. Damer liker det.

Christoffer: - Alle damer vil ligge med kjendiser! Hun nyskilte på førti på rødvinsfylla vil sikkert ligge med begge to.

Terje: - Det blir trekant!

Christoffer: - Det er jo bare å gå rett på sak, det gjelder å bruke samme taktikk som på banen. Du må felle motstanderen og bare dundre løs.

Terje: - Ha-ha! Jeg syns jeg hører Rekdal: "I tar ho!"

Christoffer: Ha-ha!

- Du får en mikrofon i hånden, og skal være stuntreporter under finalen. Hva gjør du?

Christoffer: - Jeg ville gått rett på kongen. Jeg ville presset meg inn i kongelosjen og bare fyrt løs.

Terje: - Men hva ville du spurt om? Må vi spørre om ting? Jeg vet ikke hva jeg skal si til kongen. Jeg føler veldig mye press nå.

Christoffer: - Jeg ville spurt hva kongen syns om at laget hans, Lyn, flopper i serien. Kongen må forsvare seg. Det går jo ikke an å støtte et så mislykket lag!

Terje: - Jeg ville heller hørt Anna Anka intervjue folk. Hun kan jo ikke uttale noen ting. Aaoolesaound! Hun spruter av dårlig stemning.

Christoffer: - Leif Juster hadde vært den verste stuntreporteren. Når har han noen gang vært morsom? Han er bare et provoserende hovedstadsfenomen som er prakket på resten av Norge.

Terje: - Jeg tror neppe jeg hadde vært noen god reporter, jeg hadde vært altfor opptatt av kampen. Cupfinalen er kampen der David kan slå ut Goliat. Blir det straffekonk, er alt mulig.

- Hvordan blir det å se kampen avgjort på straffer?

Christoffer: - Grusomt. Straffer er forferdelig! Brann har en tradisjon for kollaps. Men jeg tror Skarsfjord kan ta Brann til et nytt nivå.

Terje: - Straffekonk er jo det optimale! Det er western, det er duell. Da Amund Skiri skulle ta den avgjørende straffen i 09, satt jeg med lukkede øyner og ventet på brølet. Jeg turde ikke se.

Christoffer: - Straffer er det verste for nervene. Jeg skal prøve å se på om kampen avgjøres på straffer, men jeg lover ingenting.

- Hvis du fikk hvilken som helst stjernespiller til ditt lag, hvem skulle det vært?

Christoffer: - Helt klart tidligere Brann-spiller Jan Halvor Halvorsen. Drit i Messi. Halvorsen hadde langt, flagrende, krøllete hår og gjorde alle bevegelser intenst overdrevet. Alt han gjorde var tøft.

Terje: - Jeg tror jeg må si John Arne Riise. Jeg synes det er veldig synd at han og Ålesund har et så anstrengt forhold. Det hadde vært fint om han hadde blitt tatt inn i varmen hos sine egne igjen, for han er en veldig god spiller!

Christoffer: - Nei, nei, nei, Riise er for cocky. Umulig å like.

Terje: - Jeg tror han er litt misforstått.

Christoffer: - Misforstått? Det er du som har misforstått, som velger floppen Riise til ditt cuplag! Halvorsen er mannen du vil i krigen med. Han nikket hver eneste heading som det var hans siste. Bam!

img_6029.jpg
Marthe Amanda Vannebo
img_6114.jpg
Marthe Amanda Vannebo