Politiet fikk meldingen klokken 10 i dag, men vet ikke hvor lenge den har ligget slik. Politiet holder nå på å finne ut hvem eieren er.

– Vi vet ikke hvem skøyten er sin, men patruljen på stedet har vurdert det slik at det ikke er noen umiddelbare fare for at den synker, sier Bjarne Flokenes, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Den blåmalte skøyten er cirka 50 fot lang, og har en høy mast som nå peker skeivt i været. Skøyten ligger på siden og har tatt inn mye vann. Gjenstander fra båten flyter løst rundt den.

Brannvesenet og Havnevesenet var på stedet og sjekket skøyten søndag morgen. Men Havnevesenet ville ikke ha noe med skøyten å gjøre, og overlot ansvaret til politiet.

– Vi har fått fatt i eier, og har sagt ifra at det er hans ansvar å gjøre noe med den, sier operasjonslederen som nå anser saken som løst fra politiet sin side.

Men skøyten er fortsatt ille ute.

– Denne skøyten kan synke når som helst. Ryker en eller flere trosser så er det gjort, sier ingeniør Eldar Sindre Stavseth som har kikket på BTs bilder av skøyten. Han har jobbet med båter hele sitt liv, og mener politiet burde tatt affære.

– De burde kontaktet brannvesenet for å iverksette tømming av skøyten på vegne av eier øyeblikkelig, sier Stavseth.