Saken startet i går kveld da politiet fikk melding om at en gjest på Rica Hotel Bergen var blitt frastjålet en rekke eiendeler fra hotellrommet. Han hadde tidligere mistet nøkkelkortet til rommet.

— Det var en rekke verdisaker som var borte. Både pass, penger oig bankkort i tillegg til andre eiendeler, forteller operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt.

Basketak

Rett før midnatt får politiet melding om at den uheldige skotten hadde lokalisert en av gjerningsmennene. Det kom til et basketak utenfor hotellet, men vedkommende ble tatt hånd om av politiet og satt i arrest.

— Hotellgjesten hadde gjenkjent vedkommende og det viste seg at han var i besittelse av gjenstander som skulle stamme fra fornærmede, forklarer operasjonslederen.

Sporet opp

Men skotten gav seg ikke med dette. Det skulle være en person til som han mente var innblandet i tyveriet. Litt før klokken tre fikk politiet en ny oppringning. Da hadde hotellgjesten sporet opp en han mistenkte for å ha vært med på tyveriet.

— Politiet ble tilkalt og vi har tatt hånd om den andre mistenkte som var i besittelse av en bag som muligens tilhører hotellgjesten. Han hadde fortsatt å lete etter vedkommende med tanke om å få igjen eiendelene sine. Det var ganske mye som var tatt fra hotellrommet, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes.

— Var det noen forbindelse mellom skotten og de to som er pågrepet?

— Nei, det ser ikke slik ut. De pågrepne er tidligere kjent av politiet, mens hotellgjesten er hjemmehørende i Skottland og var på besøk her, sier Kjersti Eidsnes. Begge de to pågrepne er menn i 20-årene.