Kvinnen fra Bergen var student på shippinglinjen ved skolen og ble meldt savnet i forrige uke. Lørdag ble hun funnet død i terrenget i Ålesund. Etter alt å dømme er hun drept.

«I den situasjonen vi nå er inne i, trenger vi å samles. Vi inviterer derfor alle studenter, ansatte og andre med tilknytning til Høgskolen til en markering i foajeen i hovedbygget kl. 1200, mandag 2. september,», heter det på skolens nettsider.

All undervisning og eksamener mandag er avlyst.

Ledes av skoleledelsen

— Vi er 2200 studenter og 230 ansatte ved skolen. Det blir en seremoni, men ingen minnestund, sier høgskoledirektør Roar Tobro.

Han forteller at prest, politi og kriseteam vil være til stede, men markeringen vil bli ledet av ledelsen ved skolen. Det er i tråd med ønske fra familien til Anja Werøy Aarseth.

— Også studentene vil delta, forteller Tobro, men han ønsker ikke å gå i detalj om hvordan markeringen vil bli.

Som vanlig i morgen

Dagen i dag er totalt preget av at Anja Werøy Aarseth er funnet død. Det knytter seg stor usikkerhet til hva som har skjedd med henne. Politiet har opplyst at alt tyder på at hun er drept.

— Derfor er alle eksamener som var planlagt mandag utsatt, og all undervisning denne dagen avlyst. Vi er på jobb, men i dag er vi bare her. Tirsdag er det undervisning som vanlig, selv om alle her er påvirket av det som har skjedd og skjer videre, sier Tobro.

Minnemarkeringen startet med at det ble tent lys for den avdøde kvinnen.

SAMLES: Roar Tobro er direktør ved Høgskolen i Ålesund. Mandag er det markering ved skolen etter at Anja Werøy Aarseth ble funnet død lørdag.
ØYSTEIN TORHEIM