• Jeg har fått beskjed om å holde meg unna høye lyder, men det er ikke så lett når man jobber på en barneskole.

Det er Firda som skriver om de helsefarlige ringeklokkene på Sunde skule i Førde.

Gunhild Sandal (22), som er lærling ved barneskolen, satt i en trapp og leste en bok for andreklassingene da ringeklokken satte i gang.

— Ringeklokken ringte, og jeg slo hendene over ørene på grunn av den høye lyden. Likevel fikk jeg en intens smerte i venstre øre, forteller hun til Firda.

Hodepine og øreverk

Siden hendelsen har 22-åringen slitt med vondt i øret og hodepine. Hun gikk til lege, som har henvist videre til spesialist på Førde sentralsjukehus.

— Jeg har fått beskjed om å holde meg unna høye lyder, men det er ikke så lett når man jobber på en barneskole, forteller hun.

Rektor Anne Finsveen Midtbø sier til Firda at problemet oppsto da skolen fikk godt lydisolerte klasserom for fire år siden. Da kunne man ikke lenger høre ringeklokkene i klasserommene.

Skal ta støymålinger

— Klokkene ble justert så de skulle høres i klasserommene, men det gjorde at lyden i fellesarealet ble veldig høy, sier Midtbø.

Skolen har bedt Førde kommune foreta støymålinger. I mellomtiden har vaktmesteren sprøytet et middel inn i klokkene for å dempe lyden.

— Problemet nå er at man nesten ikke hører klokkene i klasserommene, sier rektoren.