EIR STEGANE

Rektor Petter Tresselt ved Garnes skule ble informert av sjokkerte foreldre om saken torsdag, og gjør nå det han kan for å ivareta jenten.

— Det er ikke vanskelig å forstå at foreldrene er veldig bekymret. Det er forferdelig ubehagelig å få en slik virkelighet inn på livet, sier Tresselt, som vil informere skolens øvrige foreldre om saken i neste uke.

Av hensyn til jenten vil ikke foreldrene stå frem med navn og bilde, men de ønsker at hendelsen skal bli kjent slik at andre foreldre kan være oppmerksomme på den posten barna mottar.

— Datteren vår vet ikke så mye om det som har skjedd, for jeg fikk revet brevet fra henne før hun skjønte hva det var, sier moren.

Hun så raskt at konvolutten hadde innhold som slett ikke hører hjemme i hendene på en liten jentunge.

— Det var en god bunke med bilder, klippet ut av grove pornoblader. I tillegg var det et håndskrevet brev som viste tydelig at personen vet hvem hun er, hvor hun bor og hvilken skole hun går på. Det føltes truende, og innholdet var så grovt at det er utelukker at det er en jevnaldrende, sier moren.

Hun tror avsenderen er en ungdom eller en voksen person.

Jenten får ikke gå alene

Siden brevet kom, har foreldrene fulgt jenten til og fra skolen, og da lar henne ikke lenger løpe fritt omkring og leke slik som før. De følger med henne i frykt for at noe skal skje.

— Vi prøver å leve mest mulig normalt, slik at hun ikke skal bli engstelig, men jeg tror nok at hun merker at det er noe som er galt. Hun er en skarp jente, sier moren.

Foreldrene kan ikke forstå hvem det er som kan ha interesse av å sende noe slikt til et lite barn.

— Jeg har jo spurt henne om det er noen som har vist henne ekstra oppmerksomhet i det siste eller om det er noen fremmede som har tatt kontakt, men det sier hun nei til. Jeg skjønner ikke hva vedkommende ønsker å oppnå med dette, sier moren.

Hun har tatt kontakt med skolen slik at jenten er under oppsyn av lærere til enhver tid, og sammen med rektor er de kommet frem til at det er best å være åpne om saken.

- Bør snakke med barna

— Vi vil informere foreldrene slik at de kan være oppmerksomme, og selv velge om de vil følge opp barna sine ekstra etter episoden, seier rektor Tresselt.

Han håper at foreldrene vil bruke litt tid på å snakke med ungene om det som har skjedd, spørre dem om de har opplevd spesielle ting og minne dem om at de skal være forsiktige med fremmede.

— Samtidig gjelder det selvfølgelig ikke å skape for mye engstelse. Små unger er veldig sårbare i forhold til dette. Vi får bare håpe at politiet klarer å finne ut av hvem det er, slik at vi ikke trenger å bekymre oss lenger, sier Tresselt.

Bjørn Eide, etterforskningsleder ved Arna og Åsane politistasjon ønsker å si minst mulig om saken av hensyn til etterforskningen.

— Foreløpig ønsker vi ikke å gå ut med noen generell advarsel. Vi ser på dette som et enkeltstående tilfelle, sier Eide.

BEKYMRET REKTOR: - Vi har aldri tidligere hatt noen så alvorlig episode i vårt nærmiljø. Garnes er vanligvis et veldig fredelig sted, der barn kan ferdes trygt, men nå vil vi informere foreldrene om denne saken slik at de kan være ekstra oppmerksomme, sier rektor ved Garnes skule, Petter Tresselt. <br/>Foto: BJØRN ERIK LARSEN