Medelever forteller til bt.no at det «smalt skikkelig».

Den 14 år gamle jenten var på vei ut på skoleplassen da hun ble truffet av fyrverkeriet. En 15 år gammel gutt satt i dag i avhør ved Os lensmannskontor, mistenkt for å stå bak ugjerningen, sammen med en jevnaldrende gutt.

Satt fast i håret

Fyrverkeriet skal ha truffet jenten fra bare tre-fire meters hold, og satt seg fast i håret hennes. Så smalt det like ved ørene hennes, ifølge øyenvitner.

Ganske umiddelbart kom en av lærerne til. Den 14 år gamle jenten ble brakt til skolelegen, som umiddelbart sendte henne videre til Øre— nese- og halsavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus, med mistanke om skader på den ene trommehinnen.

Tilkalte politiet

Rektor Harald Strøm ved Os ungdomsskule ser svært alvorlig på den uvettige fyrverkeribruken.

— Derfor valgte vi å tilkalle politiet. De er bedre enn oss i stand til å finne ut hva som er skjedd, sier Strøm.

Utover dagen satt en 15 år gammel gutt i avhør ved Os lensmannskontor, mistenkt for å stå bak den uvørne og ulovlige bruken av fyrverkeriet.

Guttene som sto bak fyrverkeribruken, risikerer nå å bli utvist fra skolen for en tidsavgrenset periode.

— Det er noe vi helt naturlig vil vurdere, sier rektor.

— Han har ikke erkjent å ha fyrt av fyrverkeriet, men vi er temmelig sikre på å ha tatt den rette. Vi antar at denne gutten er hovedmannen bak det som skjedde, sier politibetjent Siren Sørås ved Os lensmannskontor.

Gutten er elev ved skolen. Den andre mistenkte gutten vil bli avhørt i morgen. Det samme gjelder en del av de andre elevene som var vitner til det som skjedde.