— Bussen fra Bontveit kjørte av veien i morges. Den skal ha havnet i grøften, opplyser Unni Sten, skolesekretær ved Kaland skole i Fana (vist på kart).

Så vidt hun kjenner til, ble ingen elever som ble skadet i utforkjøringen.

— Noen gikk videre til skolen, mens andre fikk sitte på med forbipasserende. Elevene var blide og fornøyde da de kom på skolen. Det var ikke noe dramatikk, sier Sten.

Skled av veien

Sten antar det var flere elever enn de cirka 20 Kaland-elevene i bussen.

— Denne bussen pleier å ha flere skoleelever som skal videre til andre skoler, sier hun.

Ifølge en 2211-tipser skled bussen av veien da den møtte en motgående bil som ikke holdt siden sin. Tipseren sier også at bussen måtte ha hjelp fra Falck for å komme seg på veien igjen.

Kommunikasjonsrådgiver Camilla Lundberg Berntzen i Skyss sier at 07.40-avgangen fra Lund, linje 73, skled ned i grøften ved Almeland.

— Det var ingen personskader og passasjerene forlot bussen, ifølge de opplysningene jeg får fra Tide, sier Lundberg Berntzen.

Lite telefoner til politiet

Ved Tides trafikkontor i Fana vil de ikke kommentere hendelsen, men viser til ledelsen. bt.no fikk tirsdag formiddag ikke kontakt med den oppgitte kontaktpersonen i Tide.

Verken politiet eller Vegtrafikksentralen har rapporter om hendelsen med skolebussen tirsdag morgen.

-Med mindre det er skader eller større trafikale problemer, så kobles ikke politietinn, sier operasjonsleder Terje Hilland i hordalandspolitiet.

-Egentlig har vi, med det været som er i dag, fått veldig lite telefoner til ossom trafikkproblemer eller trafikkuhell.

- En del forsinkelser

Skyss-medarbeider Camilla Lundberg Berntzen sier det har vært en del forsinkelser i dag, på dagen med årets første skikkelige snøfall.

— Spesielt gjelder det busser fra Åsane og Osterøy. På Osterøy var det blant annet et tre som hadde falt ned i veien, sier Lundberg Berntzen.