— Det ble funnet et painball-våpen i en søppelbøtte på et toalett. Sikkerhetsfolkene på flyplassen i Aberdeen slo da full alarm. Etter hvert kom de frem til at våpenet måtte tilhøre en passasjer om bord i vårt fly til Stavanger, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Braathens til bt.no.

Evakuert

Alle de 95 passasjerene om bord Braathens-flyet fra Aberdeen til Stavanger ble evakuert bare noen minutter før avgang. All bagasje ble fjernet fra flyet.

— I bagasjen om bord i flyet ble det funnet ytterligere fem paintball-våpen, opplyser Ellingsen.

Flyet ble tre timer forsinket på grunn av "sikkerhetsproblemet". Flere politibetjenter ble tilkalt for å undersøke saken. All bagasje som var lastet inn i flyet måtte tas ut og undersøkt om igjen, før passasjerene fikk gå tilbake i flyet.

— Vi ser svært alvorlig på det som har skjedd. Sikkerheten er i høysetet etter terroraksjonene i USA nylig, sier Ellingsen.

Mulige reaksjoner

— Vil det bli noen reaksjoner mot elevene?

— Det vil vi vurdere når vi får rapporten fra Sola og fra flykapteinen. Men episoden har påført oss store kostnader. Flyet ble forsinket i tre timer og landet ikke i Stavanger før klokken 00.15. Passasjerene måtte innlosjeres på hotell. Videre måtte ruteopplegget vårt legges om på grunn av at dette flyet var forsinket, sier Ellingsen.