135.000 kroner ble stjålet fra elevene på Rothaugen natt til forrige fredag. Pengene hadde elevene samlet inn gjennom salg av reflekser for å arrangere det tradisjonsrike nyttårsballet i Grieghallen.

Skoleledelsen hadde oppbevart pengene innelåst på skolen, i påvente av at alle elevene skulle levere inn det de hadde samlet inn.

Får 70.000

I mellomtiden klatret tyver opp et stillas og rappet hele pengebeholdningen. Elevene har diskutert både julekonserter og kakesalg for å få i havn årets juleball, og nå får de uventet hjelp.

Først meldte bedriften Marine Harvest seg og ga noen kroner til elevene. I går kom nok en gladmelding.

Trond Sandven, som driver bilforetningen Sandven AS, tok nemlig noen telefoner til kunder etter å ha sett saken i media.

— Etter en halvtime hadde jeg fått ja fra seks firma. De bidrar med 10.000 kroner hver. Så går vi inn med det samme beløpet. Da har elevene i hvert fall 70.000 kroner til festen. Det var morsomt at alle kastet seg rundt og var med på dette, sier Sandven til ba.no.

Giverglede

De andre som har sagt ja til å bidra er Kaffehuset Friele ved Herman Friele, Framo ved Trond Mohn, Frydenborg Eiendom ved Terje Wollan, S-Line Auto ved Jarle Jetmundsen, Låsservice ved Ståle Raa og Lagunen ved Knut Eliassen.

Sandven begrunner givergleden med at elevene selv har vist en stor innsats for å samle inn disse pengene.

FÅR PENGEHJELP: Maria Myrtveit (t.v.), Anna Leirvik og de andre elevene på Rothaugen får i hvert fall 70.000 kroner fra ulike bedrifter etter tyveriet i forrige uke.
CHRISTIAN LURA