LENA VERMEDAL

Det yrer av hektisk aktivitet i gymsalen på Storetvedt ungdomsskole. Unge stemmer varmer opp med inspirasjon fra musikalen Cats.

— Mjau, mjau, mjau, mjau, mjau. Om igjen og om igjen.

Vi skal på en reise gjennom musikalenes verden. Fame, The Phantom of the Opera, Les Misérables, Chess og Moulin Rouge. Hvert år ny musikal og nye talenter. Slik har det vært i mange år på Storetvedt skole.

Gledet seg siden 8. klasse

— Fra vi begynte i 8. klasse har dette vært det vi har gledet oss mest til. Alle snakker om det, sier Camilla Nysæther entusiastisk.

— Vi har veldig flinke lærere. De har en utrolig innlevelse, sier Sverre Mehn.

Det er ikke vanskelig å skjønne hva han mener. Foran koret står dirigent Pål Morten Soligard og synger med hele kroppen. De unge responderer med glede og glimt i øynene og synger av full hals.

— Det har vært en fantastisk stemning her. Mange oppdager sider ved dem selv de ikke var klare over. Gutter jeg har fulgt hele skoletiden, har plutselig stått frem som flotte solister, sier rådgiver Reidun Hommen imponert.

Lyd, lys, videofilm, dans og sang. Elevene står selv for hele arrangementet. Skolens rådgiver er imponert.

— De begynte her som små unger som lurte på om de skulle skrive med blyant eller kulepenn. Nå er de flotte unge voksne. De slutter nå når de er akkurat slik vi vil ha dem, sier Reidun Hommen, litt trist.

- Det skal gnistre

— Vi kommer til å savne dette. Denne stemningen, sier solist Camilla Nysæther.

— Det er deilig å være 10. klassing sier saksofonist Maria-Rosa Doublet.

— Det er trist å slutte. Vi har hatt en grei klasse, sier korist Sverre Mehn.

— Jeg kommer ikke til å savne skolen, sier korist Erik Endresen.

I sommer er det båtkjøring og utenlandsreiser som gjelder. Til høsten blir det allmennfag. Da kan de bli alt.

Men først er de stjerner for en kveld på scenen i gymsalen. Camilla Nysæther tråkker til med sangen «And all that Jazz». Dansere svirrer rundt med heftige hoftevrikk og lokkende blikk. Det gnistrer.

Før vi forlater arenaen, kommer siste beskjed fra en engasjert musikklærer, Per Erling Eriksen:

— Det skal gnistre mer av dere. Kom igjen!

JAZZTALENT: Solist Camilla Nysæther (t.h.) og alle de andre elevene ved Storetvedt skole avsluttet i går ti års skolegang med musikalen Cabaret 2003. <br/>Foto: EIRIK BREKKE