Mannen i 30-årene er dømt for å ha kysset den 15 år gamle jenten på munnen ved to anledninger. Mannen tok initiativ til kysset, samtidig som han strøk henne på låret. Han skal også ha befølt henne på hoftene og rumpen.

45 dager fengsel

Retten mener at dette er straffbare seksuelle handlinger, og dømte mannen til 45 dager betinget fengselsstraff. Han må også betale en bot på 10.000 kroner.

Mannen har erkjent at han visste at jenten bare var 15 år, og forklarte i retten at han forsto at han gikk over en grense.

Ifølge den skoleansatte oppfattet han jenten som kontaktsøkende overfor menn. Han ville gi henne en erfaring i håp om at hun ikke skulle være like kontaktsøkende i fremtiden.

Omplassert til barnehage

Mannen var ansatt på en skole i Hordaland da de seksuelle handlingene skjedde. Da dette ble kjent for rektor, ble mannen omplassert til en barnehage. Han ble senere suspendert fra sin stilling.

I straffskjerpende retning legger retten vekt på at handlingene bar preg av misbruk av stilling og tillitsforhold. Selv om jenten ikke har fått problemer i ettertid, understreker retten at det er den voksne sitt fulle ansvar å hindre at det oppstår seksuell kontakt med barn under 16 år.

«Det er i en slik situasjon straffskjerpende at tiltalte ikke klarte å sette grenser for denne kontakten med en kontaktsøkende jente (...), og at han endog mente å skulle hjelpe henne ved å gi henne kyss og beføle henne», heter det i dommen.