— Vi møtte en skole som var så tilgriset at vi ville gå hjem alle sammen, sier rektor ved Seljedalen skole, Odd Eirik Jensen.

De to hovedbygningene ved skolen, i tillegg til redskapsboder, lekehus og klatrestativer var fredag morgen tilgriset med rasistiske slagord og symboler.

Snakket med elevene

Skolen har snakket med de 153 elevene om hærverket.

— Vi har snakket med dem om det som har skjedd. Ikke alle barna forstår bruken av nazisymbolene som er brukt, forteller rektoren.

For elevene er det uforståelig at noen har tagget ned skolen.

— Elevene synes det er forferdelig leit, de kan ikke forstå hvem som finner på noe sånt, sier Jensen.

— Foreldre som kom til skolen med barna var hoderystende til det som har skjedd. Ansatte som kom på jobb ble nærmest kvalme og hadde mest lyst til å gå fra arbeidsplassen sin. Det var ille leit, sier han.

BT har snakket med en mor som har en gutt i tredjeklasse på skolen.

— Når jeg hentet sønnen min på skolen i dag, sa han jeg måtte komme og se på alle tegningene på veggene. Det er forstyrrende og skummelt, og ikke akkurat hyggelig, sier hun.

— Sønnen min er ni år og skjønner veldig lite av hva dette betyr. Det ville vært lurt om de hadde hatt kameraer til å overvåke skolen.

- Har skjedd i natt

Rektoren mener hærverket har skjedd i løpet av natten.

— Torsdag var det utleie av gymsalen til idretten til klokken 21, så det må ha skjedd i etterkant av dette og frem til det kom folk på jobb klokken seks, sier han.

— Skolen ligger avskjermet til, slik at det ikke er mye innsyn til den. De som står for dette har dessverre fått jobbe i fred.

Politianmeldt

Hærverket er nå politianmeldt.

— Alt som er tagget er fotografert, og alle fotografier er overlevert politiet. Kommunen har vært på befaring for å se på hærverket som er gjort.

Jensen anslår at taggingen vil være fjernet i løpet av helgen.

Også for et par år siden var det lignende hærverk på skolen.

— Den som sto bak, ble tatt av politiet. Det var en som hørte til i området, men som ikke var elev på skolen.