Det har det siste året vært stor byggeaktivitet på Tertnes. Fredag er det åpning, men Åsane Tidende har allerede fått ta en titt på de nye lokalene. Åsane Gymnas har ikke bare skiftet navn til Tertnes VGS, men også fått status som toppidrettsgymnas. I den forbindelse er det bygget 2500 nye kvadratmeter rålekre og moderne lokaler. Dette gjør gymnaset til en betydelig skole i Bergens sammenheng.

Kapasiteten er økt fra 300 til 550 elever og studietilbudet er utvidet. Blant annet er det nå kunstlinje, håndverk samt service og samferdsel. Skolen satser også på å tilby flere språk i undervisningen.

— Det er store endringer vi nå går igjennom, men vi gleder oss, sier rektor Grete Berg Kirkeeide til ÅT.

Åpner fredag

Først på fredag åpner nye Tertnes Videregående skole. ÅT har allerede nå fått omvisning i de flotte lokalene.

Selve bygget er på 2500 kvadratmeter over tre etasjer. Det har kostet nesten 60 millioner kroner, men så er det kanskje også byens mest moderne. Ved hovedinngangen møter elevene en informasjonsskranke der de kan få hjelp til alt fra busstider til romfordeling. Over alt er det elektroniske tavler.

I Hovedetasjen er det dessuten en stor kaffebar med aviser, hvor elevene ikke bare kan nyte varm drikke og knytte nye bekjentskaper, men også la seg fascinere av utsikten til andre deler av bygget.

Skolen er svært oversiktlig. Forruten kaffebaren, bibliotek, kantine, uteterrasse og klasserom finnes det en snakkende heis. Den har riktignok østlandsdialekt, men tar deg raskt ned i første etasje hvor det er passasje til gamleskolen, auditorium med plass til 120 elever, verksteder, garderobeanlegg og arbeidsrom.

Hele saken leser du i Åsane Tidende.

ANDREAS ISAKSEN