• To av våre flotteste elever er revet bort. Alle er preget av savn og sorg, sier rektor.

Det var Kjersti Sleire Holmaas (18) og Renate Sleire Holmaas (16) som mistet livet i kollisjonen i Lindås fredag. I dag stilte hundrevis av elever ved Knarvik vidaregåande skule seg i kø for å sørge og hedre de to jentene.

— To av våre flotteste elever I auditoriet på skolen ble det holdt en minnestund, fra klokken halv ni til ti, som var lukket for pressen. Her deltok også lensmann Einar Vatne, sogneprest Åge Palmesen og rektor Inge Alver.

— To av våre flotteste elever er revet bort. Alle her er preget av fortvilelse, savn og sorg. Stemningen på skolen er lavmælt. Det var en veldig verdig minnestund, sier rektor Inge Alver.

Knarvik vidaregåande er en stor skole med 1000 elever.

Juleball avlyst

Etter markeringen ble det lagt frem en bok i auditoriet, der elevene kunne skrive en siste hilsen til søstrene.

— Hundrevis av elever står i kø for å skrive. Og de skriver ganske mye. Denne boken kommer til å ligge åpen for elevene hele dagen, sier rektor.

Fredag skulle skolen hatt juleball. I stedet blir det begravelse for to unge jenter.

— Dette er bare forferdelig tragisk. Vi har et stillerom hvor denne minneboken ligger. Her står det bilder av søstrene, og lys er tent, sier rektor.

Bygd i sorg Det brutale trafikkdødsfallet har også etterlatt en bygd i sorg.

Lørdag var det en minnemarkering i Sandnes kyrkje i Masfjorden, og venner og familie tok også farvel på ulykkesstedet lørdag.

Søstrene var på vei hjem fra skolen da ulykken skjedde.

— Vi har hatt et møte på Knarvik vidaregåande skule, der de var elever begge to. Et kriseteam har vært samlet der for å planlegge hva vi skal gjøre når elevene kommer tilbake på mandag, sa lensmann Einar Vatne før helgen.

Søstrene på 16 og 18 år døde momentant da bilen de satt i kolliderte med en lastebil ved Ostereidet.

— Det finnes ikke ord for hvor tragisk dette er. Helt forferdelig, og det oppleves helt meningsløst at to unge personer blir revet bort fra livet på denne måten, sier ordfører i Lindås, Astrid Aarhus Byrknes.

Saken oppdateres.