EIRIK DAMSGAARD eirik.damsgaard@bt.noMellom fem og seks mål med småskog, lyng og gress ble flammenes rov i en brann som spiste seg nærmere og nærmere husene i Ulsberglia på Flaktveit søndag kveld.

150 meter fra hus Omsider fikk brannmannskaper stanset flammene 100-150 meter fra nærmeste hus.

Flere brannstasjoner fikk brannmeldinger ved 19.30-tiden fra naboer som fryktet for husene sine.

Tørr skogbunn og nordavind gjorde at flammene tok et godt tak i vegetasjonen. Men 12-15 brannmannskaper fikk kontroll med brannen ved 20.30-tiden.

— Det var aldri noen virkelig fare for boligene. Det brant heftig fra begynnelsen, men vi kom til fra to sider, sier brigadeleder Harry Rødberg ved Bergen brannvesen.

Berømmer naboene Brannen startet et stykke unna boligene, men spiste seg stadig nærmere langs en kolle mot Ulsberglia-bebyggelsen. En stund fryktet man at flammene skulle klatre over kollen, og gå løs på boligfeltet på andre siden.

— Det kunne nok virke litt dramatisk for folk. Og vi må berømme frivillige naboer, som hjalp til med river og spader. Noen hjalp også til med å bære slanger, sier Rødberg.

Det er for tiden svært tørt i busker og kratt. Men det er ifølge brannvesenet forsatt så vått i jorden, at skogbrannen på Flaktveit ikke kunne utvikle seg til noen storbrann.