Brannen ble meldt klokken 09.33, og da var meldingen at det brant i en hytte i fjellet ovenfor Valen i Kvinnherad. Brannen spredte seg imidlertid raskt videre i den tørre skogen.

Klokken 13.30 melder politiet at brannen er slukket.

Stort område svidd av

— Det er såpass tørt at om vinden blusser opp, blusser brannen også opp igjen. Nå driver heliktopteret og driver ettslukking, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes i Hordaland politidistrikt.

Brannen spredte seg opp mot fjellet, bort fra bebyggelsen på stedet. Det gikk mange timer før brannvesenet hadde kontroll over brannen, som spredte seg over et område på 500 ganger 200 meter.

Brannvesenet advarer

Brannvesenet i Bergen har lagt ekstra forholdsregler for helgen, med flere slagplaner i tilfelle brann, og ekstraressurser fra hjelpekorps og sivilforsvaret på vent. De har både A- og B-planer om uhellet skulle være ute.

— Vi må virkelig advare mot grilling og lignende nå. Vi oppfordrer folk til å bruke sunn fornuft, for nå er det virkelig knusktørt, sier vakthavende brannsjef Tore Kalleklev.

Han er redd for at det lett kan bli en større brann om noe først begynner å brenne. Derfor settes det inn ekstra styrker på alle utrykninger i helgen.

— Vi håper vi kan ha Brann på stadion, men ikke utenfor, sier Kalleklev.

SKOGBRANN: Det som begynte som en hyttebrann har nå spredd seg til skogen rundt.
Geir Remme