Gressbrannen ble meldt klokken 01.46, melder brannvesenet.

— Kraftig gressbrann

Det var ved Eikevågen på Fromreide på Askøy at det brant kraftig i gresset i noen timer i natt.

— Meldingen gikk på at det brant kraftig i gresset på Askøy. Jeg har ikke oversikt over hvor stort areal som brant, men det må ha brent en del ettersom slukkearbeidet pågikk en stund, sier brannvakt Tor Atle Instebø til bt.no søndag morgen.

Hytte reddet

Klokken 03.25 var brannen slukket og en hytte som en stund sto i fare for å bli tatt av gressbrannen, var da reddet etter cirka halvannen times slukkearbeid.

Politiet kan opplyse at det var noen hundre kvadratmeter som brant vekk i bråtebrannen. De vet enda ikke hva som var årsaken til brannen.

— Det ble funnet noen større raketter i området, men vi vet enda ikke om de hadde noe med brannen å gjøre, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Brant også på Nordås

Også på Nordås i Bergen var det gressbrann i natt. Brannvesenet fikk melding om brann ved broen over Nordås klokken 04.07 i natt.

— Det var en betydelig mindre brann, ettersom patruljen var kjapt tilbake etter 25 minutter, forteller Instebø hos brannvesenet.

Har du tips, bilder eller informasjon om saken? Ta kontakt med bt.no på telefon, MMS eller SMS til 2211 - eller epost til 2211@bt.no!

BRENNER: Noen hundre kvadratmeter brant vekk på Askøy i natt, men verken hus eller personer ble skadet.
Rune Nielsen
SLUKKET EN STUND: Brannvesenet var på plassen og fikk slukket brannen nesten to timer etter at den var meldt.
Rune Nielsen
LESERBILDE: En leser har sendt oss dette bildet på MMS fra gressbrannen i natt.