Det brenner i et skogsområde i Njøsadalen ved Hermansverk, noen kilometer øst for Leikanger sentrum. Brannen ble varslet klokken 13.09 mandag.

Først ved 18.30-tiden fikk brannmannskapene kontroll på brann.

— Brannen er under kontroll, men det foregår fortsatt etterslukking, sier operasjonsleder Wenche Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt.

To helikoptre byttet på å bistå i slukningsarbeidet, noe som var til stor hjelp i slukningsarbeidet.

Ved 16-tiden fryktet brannmannskapene fortsatt at brannen skulle spre seg.

Helikopter fremme

Alt av mannskap fra brannvesenet i Leikanger ble kalt ut, med støtte fra brannvesenet i Sogndal, og Sivilforsvaret er også kalt ut. Et helikopter var i gang med slukningsarbeid i 15.30-tiden, og nok et helikopter er deretter kalt ut.

brann2.jpg
HÅVARD NESBØ

De første brannmannskapene var på stedet en snau halvtime etter at brannen ble meldt.

— Brannen sprer seg, og vi har ikke oversikt over omfanget, sa Brandsøy i 14.30-tiden.

Ifølge 110-sentralen er terrenget bratt og ulendt, noe som har vanskeliggjort slukningsarbeidet på bakken og gjort helikopterstøtte helt nødvendig.

Brannområdet ligger vest for elven ved Dalseter. Det er et skogsområde som er berørt, og brannen truer ikke bebyggelse. Det er heller ikke meldt om personskade.

Skrur av strømmen

Årsaken til brannen er ikke kjent, men politiet opplyste i 14-tiden at det går en høyspentlinje i området.

— Vi vet ikke hva som har skjedd, men brannen er i et område der det jobbes med fundamentering til master, sa lensmannsbetjent Norvald Ylvisåker til Sogn Avis.

Brannvesenet ba Sognekraft koble ut strømmen på høyspentlinjen som forsyner Leikanger, Balestrand og Vik med strøm.

— Statkraft skal bistå i å forsyne de tre kommunene med strøm, så forhåpentligvis skal dette gå bra, sier Tor Yttri i Sognekraft til NRK.

kart2.jpg