TOR LEIF PEDERSENEYSTEIN RØSSUMKARI PEDERSEN

På det meste deltok 30 brannfolk og 10 fra Sivilforsvaret i slukkingen. I tillegg skulle frivillige fra Bergen Røde Kors Hjelpekorps hjelpe brannvesenet med etterslukkingen.

Brannen ble meldt like før klokken 14.00 mandag ettermiddag. Den startet et stykke oppe i den nordvestlige lien ovenfor Svartediket, ca. 1 kilometer fra demningen i Svartediket.

Brannen spredde seg oppover og sørover i lien. Da flammene så ut til å klatre helt opp mot foten av Blåmanen, valgte brannvesenet å angripe brannen ovenfra.

Vann fra Blåmansvatnet Brannfolk utstyrt med pumper og slanger ble fraktet opp forbi Brushytten til Blåmansvatnet, pumper rigget og slanger rullet ut. Da brannen nærmet seg kanten av skrenten, sto mannskapene klare ved Fjell-hytten klare til å drukne ilden.

Fjell-hytten var aldri i fare, heller ikke bebyggelsen på Knatten, får BT opplyst hos brannvakten.

Det var en tilsvarende brann på samme sted tidlig på 1990-tallet.

Brannvesenet mener brannen høyst sannsynlig er påsatt.

Skog— og gressbrannen i Isdalen er bare en av flere branner i bergensdistriktet i løpet av gårsdagen. Det er svært tørt i terrenget, og med kraftig solskinn kan bare et lite glasskår kan få vegetasjonen til å fatte.

Travel ettermiddag Her er brann-listen til vaktsjef Osvald Nordvik ved Bergen politidistrikt slik den så ut i går kveld.

12.31 Gressbrann i Hammerslandsgrenda, raskt slukket.12.59 Gressbrann ved musikkhuset ved Falkangerveien i Åsane.13.37. Dugnadsgjeng hadde tent bål som kom ut av kontroll.14.48: Gressbrann i Bergveien på Kråkenes. Slukket 15.3115.06: Lonevåg brannstasjon melder om brann.15.28: Skog og gressbrann i Brønndalen i Loddefjord. Under kontroll klokken 16.00. 15-tiden: Bråtebrann på Servold ut mot Lepsøy på Os. 15.37: Gressbrann på Rong i Øygarden.17.43: Brann på Søre Ekerhovd i Fjell.

Politiet regner med at flere av disse brannene er påsatt av barn. Det gjelder i hvert fall i Bergveien og Hammerslandsgrenda, sier vaktsjef Nordvik til Bergens Tidende.

STORBRANN: På det mest intense kunne røyken ses fra store deler av bergensdalen.