— Å nei da, blåser Kristin Angelin Bjørnstad (21). Hun kommer som en regnbue over Torgallmenningen, med turkis lue, gul genser, svart skinnjakke, lilla strømpebukse - og to pjuskete hunder på undersåttene.

— Det er labbetussene mine, de er så varme så, forsikrer hun. Helt tørr på tærne holder de henne også, til tross for at Bergen var på sitt mest slapsete i går.

Plaskedammer

For å krysse bygatene måtte du skritte over snøklatter og plaske deg gjennom dammer.

Seggete fjortiser gikk sørpevåte opp til skrittet.

Men basketsko med luftehuller? Er ikke det litt heftig?

— Liker det luftig og blir ikke våt i det hele tatt jeg, påstår skoleelev Jorge Rosenstock (23), i zikkzakk med en burger mellom snøklattene i Strandgaten. De plastglinsende hvite og blå basketskoene har luftehuller fra tå til hæl. Som en sil.

Til tross for det mistrøstige føret er fortauene fulle av det mest fantasifulle skotøy.

Støvler og sko i rødt og grønt, lilla og blått.

Travle damer blåser slapset en lang marsj og klaprer av gårde på høye hæler. Tøffe jenter tråkker rundt i joggesko og kortkort.

Kjøpte sjøikker

Mens skuespiller Eline Holbø Wendelbo (32) på bergensbesøk har kapitulert og kjøpt sjøstøvler. Sjøikker. Mintgrønne sjøikker. Med ferskenfargete lisser.

— Kjøpte de i går. Hadde hull i skoene, så det var ingen vei utenom, sier Eline, og lurer på om fargen er helt vellykket. Tja ...

Mens skoleelev Iselin Guldbrandsøy (17) valser tørrskodd rundt på Vågsallmenningen med sine rosa sokker plassert i et par lisseflotte trendy joggesko.

— Trenger ikke sjøstøvler, blir ikke våt i det hele tatt i disse, blånekter hun når vi antyder at hun har skobommet på årstiden.

Like skråsikker er student Joveig Almenning (23) som står med sine spisse, smekre hvite støvler i venninneprat utenfor Sundt. Skal hun på dans?

Nå må vi slutte å tulle, disse støvlene holder tåspissen tørre og gode. Riktignok ikke så varme, men det viktige på en dag som dette er jo å være tørr, er det ikke? spør hun.

Skodd for slaps. By-skodd.

SKODD: Streetsko på slapseføre.
SKODD: Hårete på slapseføre.
SKODD: Dansefot på slapseføre.
SKODD: Med luftehuller på slapseføre.
SKODD: Mintgrønt på slapseføre.
LABBETUSS: Kristin Angelin Bjørnstad trosser snøslapset i bygatene i Labbetuss-skoene sine. - Tørr og fin, påstår hun.<p/>
SKODD: Lissefint på slapseføre.