I ni dager var de to 15 år gamle jentene hjemme hos den straffedømte 27-åringen.

Foreldrene organiserte leteaksjoner med plakater i Bergen sentrum uten å ane hvor de to jentene hadde blitt av. De var også etterlyst internt i politiet. 27-åringen er nå dømt til fengsel for å ha forgrepet seg på en av dem og for en rekke narkotikaforhold.

Ville ikke hjem I Bergen tingrett i forrige uke forklarte de to jentene hva som skjedde da de var på rømmen fra sine foreldre i ni dager.

Jentene forklarte at de hadde vært i Bergen sentrum og ville overnatte hos 27-åringen. De hadde møtt ham på en fest noen uker tidligere.

De sa ikke noe hvor de var der fordi de da skjønte at de ville bli i hentet av foreldrene.

27-åringen var vel kjent med at foreldrene lette etter jentene og at de var meldt savnet. Han villedet dem slik at de ikke kunne finne dem.

Fikk tips om 27-åringen

Moren til en av jentene ringte ham også flere ganger og spurte etter datteren og venninnen. Hun hadde fått tips om at 27-åringen hadde hatt kontakt med jentene tidligere.

Moren spurte etter adressen hans, men hans svarte ikke. I stedet uttrykte han bekymring for jentene og sa at han brydde seg om dem og var bekymret. Han ba om å bli kontaktet om de fant dem.

På et tidspunkt ga han uriktige opplysninger om at de muligens var et annet sted i Åsane.

Han inviterte også foreldrene på besøk, men ga dem en annen adresse enn der han bodde. I tillegg lurte han politiet da de ringte, og sa at han ikke ante hvor jentene var.

Våpenoppgjør I retten forklarte 27-åringen at han ønsket at jentene skulle være hos ham.

Da de likevel til slutt ringte til politiet og sa ifra hvor de var, var det på grunn av all narkotikahandelen som skjedde i leiligheten til 27-åringen.

Jentene ble satt til å pakke narkotika og ble også truet av en tredjeperson ved en anledning der det ble vist våpen. Da 27-åringen ble utsatt for det som trolig var en narkooppgjør, ble jentene redde og rømte ned i kjelleren.

Retten mener at en passende straff for den syv ganger straffedømte mannen er elleve måneder bak lås og slå.

Retten har spesielt lagt vekt på den frykten han har skapt hos foreldrene til de to jentene og utnyttelsen av to så unge jenter.