Frykten for å miste jobben er årsaken til hemmeligholdet, ifølge Hotell— og restaurantarbeiderforeningen i Hordaland.

— Medlemmer har rapportert om tilfeller av trakassering etter å ha organisert seg. Noen har fått sparken. Andre har sluttet på bakgrunn av trakasseringen, sier Djevat Hisenaj, leder i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet Hordaland.

Det vanlige er at arbeidsgiveren betaler fagforeningskontingenten via et fast trekk i lønnen. 19 prosent av medlemmene vil heller ha giro sendt hjem til seg privat.

— Vi har trekkavtale med de aller fleste arbeidsgiverne. Dette er medlemmer som vil betale selv for å holde medlemskapet skjult, sier Hisenaj.

Hett lunsjtema

Hele to av tre ansatte i hotell- og restaurantbransjen er uorganiserte, men i sommer fikk Hisenaj åtte nye medlemmer ved Comfort Hotel Holberg i Bergen sentrum.

Stuepikene ved hotellet krever fulltidsstillinger for noen av ringevikarene. Hotellet har 149 rom, men for tiden ingen fast ansatte stuepiker.

— Det var to som gikk i front og meldte seg inn. Da var det lettere for oss andre å følge etter. I dag er åtte av tretten stuepiker organisert, sier tillitsvalgt Silje Kolltveit.

Arbeidsmiljøloven er nå blitt det heteste temaet rundt lunsjbordet. Kolltveit mener mange i bransjen frykter konsekvensene av å organisere seg.

— Jeg har hørt om stuepiker som har organisert seg, og deretter fått sparken. Derfor skjønner jeg at noen vil holde medlemskapet sitt skjult. For oss var det viktig å stå frem og jobbe for forandring, sier Kolltveit.

Hotelledelsen lover at to av de ansatte skal få tilbud om fulltidsstilling i løpet av høsten. Ellers merker resepsjonssjef Svein Andersen godt at stuepikene har organisert seg.

— Så mange fagorganiserte er nytt for oss. Vi er nå i startgropen med å få finne ut av tingene som er tatt opp. Det er bare positivt at de ansatte engasjerer seg, og ingen skal trenge å skjule at de er organisert, sier Andersen.

Usikkert om frykten er reell

Arbeidstilsynet på Vestlandet har ikke undersøkt hotell- og restaurantbransjen spesielt, men er kjent med at mange arbeidstakere velger å holde fagforeningsmedlemskapet skjult for arbeidsgiveren.

— De vil ha sikkerheten det er å være organisert, men er usikre på hvordan arbeidsgiveren vil reagere. Om frykten er begrunnet eller ei, vet vi lite om, sier Kåre Askvik, tilsynsleder i Bergen.

**_Les også:

— Mye rart i bransjen_**

Graden av åpenhet varierer fra bransje til bransje. Bygningsarbeiderne er mer åpne om fagforeningsmedlemskapet sitt enn hotell- og restaurantarbeiderne. Mellom 10 og 15 av 3000 organiserte bygningsarbeidere holder medlemskapet hemmelig.

— Noen holder det skjult bare for en kortere periode. De begynner i ny jobb og er usikre på hva den nye arbeidsgiveren synes om fagforeninger. Andre er hemmelige medlemmer lenge. Det finnes dessverre en del fagforeningsfiendtlige arbeidsgivere, sier forretningsfører Stein Bruse Hofstad i Unionen fagforening.

Blokkering av forfremmelse

Rundt 10 av 6300 medlemmer i Handel og Kontor Vest skjuler medlemskapet sitt for sjefen.

— De sier de frykter forskjellsbehandling og blokkering av forfremmelser. Men dette er ikke noe stort problem i vår bransje, sier regionkontorleder Jan Arve Sundli.

**_Les også:

— Kortsiktig_**

I Oslo og Akershus er de hotell- og restaurantansatte i all hovedsak åpne om medlemskapet sitt.

— Men vi blir ikke sjokkert når nye medlemmer ber om at sjefen ikke får vite noe. Mange er skeptiske i starten, men åpner seg opp etter å ha møtt andre organiserte på arbeidsplassen, sier nestleder Birgit Tandberg i Hotell- og restaurantarbeiderforeningen i Oslo og Akershus.

Har du lignende historier? Si din mening her!

Odd Mehus