Barnefaren risikerte fengselsstraff da han torsdag møtte i Bergen forhørsrett, men kunne spasere ut av tinghuset som en fri mann. Dommeren mente det måtte holde med 30 dagers betinget fengsel.

Vådeskudd

Det var den 10. oktober i fjor 35-åringen gikk tur med sønnen. Pistolen oppbevarte han i en bag. På en anleggsvei under Nordhordlandsbroen bestemte mannen seg for å prøveskyte våpenet. I retten forklarte mannen at det gikk av et vådeskudd utover sjøen. Da han snudde seg for å legge pistolen ned i bagen gikk det av nok et skudd. 35-åringen mente han måtte ha kommet borti avtrekkeren.

Prosjektilet gikk gjennom barnevognen og traff sønnen. Til alt hell ble ingen vitale organer skadet, kun babyens fot.

35-åringen kontaktet selv ambulanse og politi. Få minutter senere var sønnen på vei til Haukeland sykehus med luftambulanse.

I dag er sønnen restituert. Det er klart at han ikke vil få varige men etter skyteepisoden.

Tragedie for familien

Påtalemyndigheten siktet 35-åringen for brudd på våpenloven. Han var medlem av pistolklubb, og hadde dermed rett til å eie våpen. Han hadde imidlertid ingen aktverdig grunn til å ta med seg våpenet på trilleturen. Påtalemyndigheten mente 35-åringen hadde satt andres liv i fare, og foreslo at han skulle dømmes til seks måneders fengsel, hvorav 18 dager skulle gjøres ubetinget.

Bergen forhørsrett la vekt på at ulykken har vært en tragedie både for 35-åringen. En fengselsstraff ville vært en ekstra belastning for hele familien.

— Min klient vedtok dommen på 30 dagers betinget fengsel. Dette har vært en tøff tid for min klient. I dag er han bare lettet over at det gikk bra med sønnen. Nå trenger han og familien ro til å bearbeide ulykken, sier 35 åringens forsvarer, advokat Gisle Didriksen.

SLIPPER FENGSEL: Den 35 år gamle mannen skjøt ved et uhell sin tre år gamle sønn i foten. Torsdag ble han dømt til 30 dagers betinget fengsel.
ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ