Han ble senere pågrepet uten dramatikk. Ingen personer kom til skade i dramaet, opplyser operasjonsleder Oddvar Olsen i Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Mannen var også bevæpnet med kniv og kølle, og han kastet stein mot politiet og kom med trusler. Dramaet startet i 08-tiden da mannen ringte Stord lensmannskontor og virket truende. Men etter en stund la han på. Ved 09-tiden fikk politiet melding om at en mann skjøt med raketter og at han truet noen personer i området. En politipatrulje rykket ut, men fant da ikke mannen.

Klokken 10.05 fikk politiet melding om at en mann hadde tatt seg opp på taket på Amfisenteret i Leirvik og at han skjøt med raketter, kastet stein og kom med verbale trusler mot forbipasserende.

Da en politibil rykket ut fra Stord lensmannskontor, ble den truffet av en rakett.

Det kom fram at mannen også var bevæpnet med kniv og kølle. Det ble da besluttet å be om assistanse fra politistasjonen i Haugesund og å kalle inn ekstramannskaper fra Stord. Politifolkene som deltok i aksjonen ble bevæpnet. De tok seg opp på taket på Amfisenteret. Der fant de mannen inne i en vifterom, der han ble pågrepet uten dramatikk og uten at noen ble skadet.

Etter pågripelsen ble mannen brakt til Stord lensmannskontor.

— Vi vet ennå ikke hva som er bakgrunnen for mannens handlemåte, sier operasjonsleder Oddvar Olsen.