Ruggen på 13,5 kilo er den største torsken som er tatt på undervannsjakt her i landet. Rekordfisken kom rolig svømmende bortover tareskogen mot Alf Egil Hodne da den 23 år gamle lærerstudenten fra Kristiansand lørdag fridykket i Fosenstraumen på Radøy.

— Jeg tror rett og slett ikke at torsken så meg, jeg svømte like over den og der har torsken en blindsone. Jeg konsentrerte meg om å få avlivet den raskt. Alt på neste dykk traff jeg også på en ny torsk på ni kilo. Alt i alt skjøt jeg fem torsker på totalt 29 kilo. Det var utrolig gøy, utdyper Alf Egil Hodne begeistret.

Han har drevet med fridykking i litt over ett år, og synes det er en fantastisk hobby. Hans foreløpige hold-pusten-rekord under vann er på 46 sekunder.

— Den største torsken har jeg ikke sløyet enda, jeg må vise den til kjæresten min først, forteller undervannsjegeren som både lot dykkerkameratene og en tante få sin del av den formidable fiskefangsten.

Selv dro den nye norgesrekordholderen hjem for å tilberede en bedre middag med ovnsbakt torsk til kjæresten og seg selv.

SÅÅÅ STOR: - Det har ikke gått helt opp for meg ennå, sier undervannsjeger og norgesrekordholder Alf Egil Hodne. FOTO: BØRJE MØSTER