Det er lokalavisen Strilen som forteller den noe spesielle fiskehistorien fra Knarvik Nord i Lindås.

Tirsdag ettermiddag fikk Ove Knarviks sønn og barnebarn øye på noe stort som lå og plasket i fjæren. De trodde det var en oter, men da far selv kom til, konstaterte han raskt at det måtte være en breiflabb.

— Det hender av og til at breiflabb setter seg fast på grunt vann. Jeg har tatt en sånn en før også, men den gang med båtshake, forteller Knarvik til BT.

Kunne ikke vasse

Med bare klogger på føttene var det ikke aktuelt å vasse ut for å få fatt i den attraktive matfisken. Men Knarvik visste råd: Han gikk for å hente en rifle i våpenskapet sitt.

— Breiflabben var 20-30 meter fra land, men med kikkertsiktet gikk det greit å treffe den i hodet, sier han til Strilen.

STORFANGST: Breiflabben endte sine dager i fjæresteinene i Knarvik.
THORE KNARVIK

Han jakter vanligvis hjort, men da med grovere våpen.

— Riflen har jeg mest til trening, sier fiskeskytteren, som selv syntes situasjonen minnet om alligatorjakt i amerikanske sumper.

- Neppe ulovlig

Han går ut fra at jaktsesongen på breiflabb kan sies å vare hele året.

— Du er sikker på at dette er lov, da?

— Jeg tror ikke det står noen plass at det ikke er det, i hvert fall. Og jeg har ikke hørt noe fra politiet så langt. Det får vi heller ta hvis det kommer, sier Knarvik, som nå ser frem til flere herremåltider med særdeles kortreist mat.