Den grove voldtekten skal ha skjedd natt til lørdag, i en leilighet i Bergen som en av ungdommene disponerte.

Jenten, som akkurat har fylt 14 år, skal ha vært svært forkommen da politiet kjørte henne til Legevakten for undersøkelse.

Offeret frykter represalier

Gråtende forklarte 14-åringen til politiet at hun ikke våget å anmelde forholdet, av frykt for represalier fra gjerningsmannen. Politiet rykket likevel ut, og pågrep en 19 år gammel mann.

Jenten var i leiligheten sammen med 19-åringen og to andre gutter. Alle skal ha drukket øl. 19-åringen skal ha skubbet jenten inn på et rom der han skal ha holdt henne fast og gjennomført samleie mot hennes vilje.

En av de andre guttene skal ha skjønt at jenten kom til å bli voldtatt, men våget ikke å gripe inn fordi han tidligere på kvelden skal ha blitt utsatt for vold fra 19-åringen. Denne gutten er 16 år gammel, og det var ham den 14 år gamle jenten var ute sammen med.

Erkjenner samleie

19-åringen ble mandag varetektsfengslet for fire uker, i tråd med politiets begjæring. Han er siktet for voldtekt, utuktig omgang med en mindreårig og trusler.

— Min klient erkjenner at han har hatt samleie med jenten, men han sier at dette skjedde helt frivillig, og at han ikke var klar over at hun var under 16 år, sier 19-åringens forsvarer, advokat Fredrik Verling.

19-åringen lider av ADHD (hyperaktivitet). Han tok betenkningstid da han fikk fengslingskjennelsen.