I juni 2006 ble en jente voldtatt om natten i Fredrik Meltzers gate på Nygård i Bergen. Mindre enn fire måneder senere, 13. oktober, ble en kvinne voldtatt i sin leilighet i Daniel Hansens gate, noen gater nedenfor Fredrik Meltzers gate.

Åstedene ligger bare et par hundre meter fra hverandre, som det fremgår av dette kartet (de nøyaktige adressene er ikke avmerket):

Mannen ble tatt på stedet etter voldtekten i Daniel Hansens gate. Etter kort tid ser politiet at han allerede har en voldtektsdom på seg, fra et overgrep inne på toalettet på Torget Music Pub i 2002.

Mange likhetstrekk I 2007 ble han dømt for voldtekten i Daniel Hansens gate. Men politiet klarte ikke å finne gjerningsmannen som forgrep seg på jenten. De visste ikke at de allerede hadde ham.

Likhetstrekkene mellom sakene var mange. Før han forgrep seg mot jenten, fortalte han henne om sin stakkarslige fortid. Det samme gjorde han da han voldtok kvinnen i Daniel Hansens gate senere på året.

— Vi skulle ha avslørt mannen tidligere. Vi må nå gå gjennom etterforskningen og se hvorfor vi ikke klarte dette, sier Jens Ekmann, politiførstebetjent ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Hordaland politidistrikt.

Kritiserer ikke Den 13 år gamle jentens bistandsadvokat er Odd A. Drevland. Han beklager at politiet ikke løste saken for mange år siden.

— Det hadde nok gjort belastningen mindre for min klient, men jeg vil ikke kritisere politiet. Først og fremst er vi glade for at mannen nå er avslørt, sier Drevland.