53-åringen pekes ut som hovedmann bak mishandlingen av to personer i Sveio i februar 2004. Mannen var frastjålet verktøy for 500.000 kroner, og mente de to kunne ha opplysninger om tyveriet.

Dermed hyrte han tre personer som skulle presse dem for informasjon. Det ene offeret ble bortført i en varebil, slått i hodet med en hammer, og fikk presset en pistol inn i munnen. Han ble truet med at han skulle slepes etter bilen, og at han skulle bli gitt en overdose heroin. Han fikk også en plastpose tredd over hodet.

Da saken var oppe i Sunnhordland tingrett, innrømmet tre av de tiltalte mishandling eller medvirkning. De ble dømt til ett år og to måneders fengsel. Fjerdemann hadde en mer perifer rolle i saken, og ble dømt til 75 timers samfunnsstraff.

— Dommen er idiotisk. Jeg har verken beordret eller deltatt i noe voldelig. Jeg ba dem bare om å snakke. Hvis du ber en kamerat om å kjøpe med noe godt fra en bensinstasjon, og han går og raner stasjonen, da kan ikke du bli straffet for ranet. Dette er like dumt, sa 53-åringen til bt.no da dommen falt i tingretten.

Han anket, men fikk ingen støtte i Gulating lagmannsrett. Tvert imot skjerpet dommerne straffen, og dømte ham til to års fengsel.