• Mye tyder på at brannen var påsatt. Nå skjerper vi vaktholdet på Fantoft.

Det sier Egil T. Pedersen. Han er administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Bergen og misliker sterkt det som skjer i studentbyen for tiden.

— Det er ekkelt

— Det er ganske ekkelt å tenke på at det går en pyroman løs her, men jeg tror ikke det er det som er tilfelle, sier Hang Le.

Hun bor i blokken der det har vært brann de siste gangene.

Le tror ildpåsetteren har en misjon. Det har studentene som bor i blokken snakket sammen om.

— Det er bosset som er blitt påtent i oppgangen. Jeg er sikker på at vedkommende er lut lei alt bosset som flyter i etasjene her, og at det er derfor bosset blir tent på.

Le forteller om madrassser, puter, tv`er, matrester, bossposer, dyner og hvitevarer som blir plassert utenfor hyblene. Det er mot brannforskriftene.

— Det ser helt forferdelig ut her til vanlig, men etter at brannvesenet har vært her, får vi grei beskjed om å fjerne alt bosset, sier hun.

1300 boliger

Tirsdag kveld begynte det å brenne igjen. Denne gang i oppgang G i en av de gamle telefonboksene.

CAMILLA AHAMATH

— Vi har hatt fire slike tilfeller på kort tid. Det har begynt å brenne i gangene uten at det har vært en naturlig forklaring. Det har alltid skjedd på kveldstid. Nå skjerper vi vaktholdet, sier Pedersen.

Det er 1300 studentboliger på Fantoft. En storbrann her kan få katastrofale følger.

Flere kontroller

Securitas har fast avtale med å kontrollere blokkene. Nå kommer de til å være til stede oftere og på flere tider av døgnet.

-Jeg vil understreke at det er trygt å bo på Fantoft. Vi har et godt brannvarslingssystem og er i direkte kontakt med brannvesenet. Vi må finne ut av hva som egentlig har skjedd, sier Pedersen.

Hang Le klarer å sove om natten. Hun har tillit til brannvarslingssystemet.

— Jeg har ikke så lyst å ikke tenke på alvoret. Jeg håper og tror at det ikke kommer til å skje noe katastrofalt her, sier hun.

Politiet etterforsker

De fire brannene er alle anmeldt til politiet.

— Så vidt jeg vet har de ikke oppklart sakene. I mellomtiden informerer vi beboerne og gjør det vi kan for å skape trygghet. Det er fortsatt trygt å bo på Fantoft, sier Pedersen.

bt.no var i kontakt med politiet tirsdag formiddag. De etterforsket da brannen på Fantoft, men hadde ingen forklaring på hvorfor det begynte å brenne.

BEKYMRET: Hang Le bor i Fantoft studentby. Hun håper det ikke går flere brannalarmer.
CAMILLA AHAMATH