25. mars i år ble en 24 år gammel kvinne nesten kvalt på Flesland i Bergen, da skjerfet hennes kom inn i et transportbånd under lasting.

Widerøes interne gransking har konkludert med at verken skjerf, smykker eller ringer skal brukes av bakkepersonalet lenger. De som har langt hår som går lenger enn over ørene må bruke hårnett eller hatt.

Dette er nå tatt inn i håndboken for de ansatte.

Ikke skjerf

– Kommisjonen har tydeliggjort en del ting. Tidligere sto det ikke noe om hva som ikke skulle brukes, annet enn å unngå personlige effekter. Nå er det sagt eksplisitt at for eksempel skjerf ikke skal brukes, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.

Det gikk bra med den 24 år gamle kvinnen. 11. april møtte hun sine redningsmenn.

Den interne granskingskommisjonen har snakket med alle de involverte i ulykken den 25. mars. Kommisjonen har også gått gjennom alle rutiner og undersøkt transportbåndene.

Transportbåndene frikjent

Etter ulykken gjennomførte Widerøe full sjekk av alle sine transportbånd som brukes til lasting og lossing på norske flyplasser.

– Det ble ikke funnet noe feil ved transportbåndene, sier Kongsteien.

Han understreker at målet med kommisjonens jobb ikke var å finnes syndebukker, men å forhindre at noe slikt skulle skje igjen.

Allerede før denne ulykken hadde Widerøe bestilt nye uniformer for bakkepersonalet.

— Mange syntes at jakkene var veldig kalde. Nå får alle jakker som har fór av fleece, sier Kongsteien.

Ved denne gaten skjedde ulykken. Kvinnens sjal ble sittende fast.
ØRJAN TORHEIM (MMS)
Bergen Lufthavn Flesland.
Silje Katrine Robinson