Derfor innfører Bergen brannvesen forbud mot flatebrenning og gress— og lyngsviing i Bergen, Samnanger og Osterøy kommuner, melder Bergen kommune i en pressemelding.

Inntil situasjonen endrer seg, innføres forbud mot flatebrenning, brenning av hogstsavfall i skogsområder samt all gras- og lyngsviing.

Det er fortsatt lov å grille, bruketilrettelagte bålplasser og lignende.

Flere branner

De siste dagene har det vært flere gress- og lyngbranner i Sør-Norge. Lørdag kveld begynte det å brenne ved Røyrvatnet i Time kommune i Rogaland. Søndag ettermiddag startet en ny gressbrann i Rogaland, denne gang i Edlandsfjellet i Gjesdal kommune. Omtrent samtidig kom det melding om skogbrann i ved Skjeberg i Sarpsborg kommune.

I tidsrommet 15. april-15. september er det forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av områder med skog uten tillatelse fra brannsjefen. Unntatt fra dette forbudet er flatebrenning eller brenning av hogstsavfall i skogsområder, samt gress- og lyngsviing.

Ingen nedbør

Det har vært forholdsvis mange dager uten nedbør, noe som gjør brannfaren i gress og kratt stor. Værmeldingen for de kommende dagene viser fortsatt tørre forhold og en økning i vindstyrken.

— Erfaring fra tidligere år, under tilsvarende forhold, har vist at flere større gress- og lyngbranner har startet med det som i utgangspunktet var kontrollert gress- og lyngsviing, sier brannsjef Johnny Breivik i pressemeldingen.