Det skjer etter at det populære utestedet hadde besøk av skjenkekontrollører i vår.

I et brev sendt til KJS Driftspartner konkluderer Kontor for Skjenkesaker at baren serverte alkohol til åpenbart berusete gjester ved to anledninger.

Lørdag 26. mars var to gjester for fulle. Fredag 8. april kom kontrollørene tilbake. Denne kvelden observerte de en gjest som fikk alkohol, til tross for at han var påseilet.

Pusser opp

I brevet til KJS heter det at hver hendelse kvalifiserer til åtte prikker. Nå er det altså registrert 16 prikker på Contra. Ifølge retningslinjene kan skjenkebevillingen inndras for minst to uker når åtte prikker er registrert. Det er byrådet som avgjør saken.

— Dette er en alvorlig sak for oss, og jeg antar bevillingen inndras for en tid. Dersom det skjer, får vi bruke perioden til å pusse opp lokalet, sier Per Jørgensen, administrerende direktør i KJS Servering som eier stedet.

Han legger ikke skjul på at han synes saken er en belastning.

— Vi taper penger. Jeg vil anslå vi får et omsetningstap på mellom 600.000 og 700.000 kroner, sier Jørgensen.

Belastning

De ansatte kommer til å bli permittert dersom bevillingen inndras. Jørgensen legger ikke skjul på at han synes skjenkereglene er svært strenge.

— Vi har mange vakter på utestedene våre, men det er klart at det kan forekomme at folk som ikke skulle ha alkohol, får det. Likevel mener jeg skjenkekontrollørene er vel aktive i tjenesten. I fjor hadde vi 32 kontroller, sier han.

Jørgensen mener de mange kontrollene er en belastning for de ansatte.

— De føler seg jo overvåket og er redde for å gjøre feil. Denne massive kontrollen bidrar til å gjøre arbeidsdagen tøffere enn den burde være, sier Per Jørgensen.