Mannen forklarte selv i retten at han hadde med seg to helflasker vodka da han dro til Bergen sentrum, og antok at han hadde drukket begge to.

Den tiltalte bråkmakeren skulle pågripes av politiet da han i overstadig beruset tilstand ropte og skrek i gaten, og slo løs på en bil.

Politiet rykket ut for å putte mannen i fyllearresten. Da sa han at han hadde HIV; og bet den ene politibetjenten i hånden. Samtidig skjelte han ut politimannen etter alle kunstens skrevne og uskrevne regler.

Han ropte til politimannen at han var «dum i hodet», at han «kunne bare vente til dette var over», «vær glad for at du ikke ser de stygge tenna dine», «æsj du er kvalm», «fjern det trynet ditt», «du er stygg, du er stygg», «stygge, stygge, stygge folk», «du skal sove i all evighet for du er stygg», «har du sett neseborene dine?» og «du er en gris» — for å nevne noe.

Politimannen advarte om at tiraden kunne være straffbar, og at han kom til å ta opp ta opp skjellsordene på mobilen. Det hjalp ikke det grann.

Mannen ble også dømt for å ha båret kniv. At mannen er fra Valdres, hvor det etter hva han opplyste er normalt å bære kniv, var etter rettens mening ikke tilstrekkelig til at det foreligger såkalt aktverdig formål for knivbæringen.

Han ble dømt til fengsel i 60 dager, og må betale 4000 kroner i erstatning til kvinnen som eier bilen han hamret løs på.