• Nå kan jeg tenke meg hvordan Fritz Moen hadde det, ropte 46-åringen til juryen da han ble dømt for voldtekt.

I juni ble 46-åringen dømt i Bergen tingrett for å ha voldtatt en mann han delte celle med på politihuset. Han ble dømt til fengsel i ni måneder for voldtekten som skjedde i mai i fjor. Overgrepet ble oppdaget av en av arrestforvarerne.

Mannen anket, men i dag ble han også kjent skyldig av juryen i lagmannsretten. Med flere høylytte uttalelser i rettssalen erklærte han at dommen var feil.

— Nå kan jeg tenke meg hvordan Fritz Moen hadde det, ropte mannen mot juryen etter at han hadde fått dommen.

Taus forsvarer

Som kjent er avdøde Moen renvasket for to tilfeller av drap etter kanskje det verste justismordet i norsk historie. Men fornærmedes bistandsadvokat i denne saken, Odd Drevland, synes ikke noe særlig om sammenligningen.

— At han har gjort det han er dømt for, er helt åpenbart. Jeg er overrasket over hans fullstendige mangel på erkjennelse av at han har gjort noe galt, sier Drevland.

46-åringens forsvarer Kaj Wigum ønsker ikke å kommentere utfallet i lagmannsretten. Tirsdag begynner retten å behandle spørsmålene om straffeutmåling og erstatning.

— Min klient fikk tilkjent 40.000 kroner i erstatning i tingretten. Jeg håper på at lagmannsretten hever beløpet noe, sier Drevland.

— Hvordan takler klienten din denne saken i ettertid?

— Han er en tøffing og går i jobb. Han var døddrukken da dette skjedde, det er nær sagt en fordel, for det gjør det enklere å fortrenge hendelsen.

Knuste vinduer 46-åringen ble innbrakt og plassert i arresten i mai i fjor etter at han hadde knust flere vinduer i Nykirken.

I fyllearresten ble han plassert på celle sammen med en annen mann.

Etter at cellekameraten sovnet, forgrep 46-åringen seg på ham.

I retten har 46-åringen nektet straffskyld, og han har hevdet at det tvert imot var cellekameraten som befølte ham.

– Politiet har fremprovosert seksuelle handlinger i fyllearresten. De burde ikke plassert to på samme madrass i samme celle, sa mannen.

Knut Strand (ARKIV)