Nemndmøtet begynte klokken ni tirsdag, og ble avsluttet i 15-tiden. Taiman, som befinner seg i byen Zakho i Nord-Irak, forklarte seg via nettjenesten Skype.

— Jeg holdt på i over to timer. Jeg svarte på det de spurte om, men det var en del jeg ikke husket så godt. Mye av dette skjedde for lenge siden, sier Taiman, som kom til Norge som 14-åring i 2001.

Venter fortsatt

Etter 13 år i Bergen ble han tvangsreturnert til Nord-Irak i februar i år.

Han sier det var godt å få lagt frem sin versjon, etter å ha ventet i flere måneder på at saken skulle komme opp igjen.

— Jeg vet fortsatt ikke hva avgjørelsen blir. Jeg håper bare det ordner seg, og at jeg kan komme hjem til familien og vennene mine, sier han.

Da BT besøkte Taiman tidligere i år, bodde han hos en familie i Zakho, på grensen til Tyrkia.

Etter utkastelsen har Utlendingsnemnda innrømmet at vedtaket fra 2006, da Taiman fikk avslag på søknaden om familiegjenforening, var mangelfullt. Det er grunnen til at saken nå blir behandlet på nytt av Utlendingsnemnda.

Avgjørelse om noen uker

Også Taimans far forklarte seg for nemnden mandag. En avgjørelse er ventet innen tre uker, ifølge Taimans advokat, Asgeir Thomassen.

— Jeg mener det er klart at Taiman har krav på opphold i Norge, men hva UNE vil konkludere med, er et åpent spørsmål. Her må vi bare håpe og tro på det beste, sier Thomassen.

UNE har midlertidig stoppet tvangsreturer til deler av Irak, på grunn av konflikten mellom islamistiske opprørere og regjeringsstyrkene. Suspensjonen gjelder ikke Nord-Irak, der Taiman nå oppholder seg, fordi dette området har vært tryggere enn resten av landet.

Likevel merkes det at opprørsgruppen IS er aktiv like i nærheten, sier Taiman til BT.

— Det har kommet veldig mange flyktninger i det siste. Det er krig. Folk sover på gaten her, sier han.