"Bruk av mobiltelefon kun etter avtale med sjåføren" står det på skilt som møter passasjerene i enkelte bergensdrosjer, skriver BA.

Skitsnakk

En av dem som har satt opp skiltet med drosjesjåfør Sverre Schjelderup.

— Dette er ikke noe forbud, men mer et ønske om å stoppe all unødvendig, ja, la oss kalle det skitsnakk, i bilen, sier Schjelderup til NRK Hordaland.

— Med det samme kunden kommer inn i bilen så tar han frem mobiltelefonen. Kanskje han kjeder seg under turen, hva vet jeg. Men dette skjer hele dagen, på min arbeidsplass, og etter mange år så har jeg nå fått nok, fortsetter han.

En om gangen

Bt.no tok turen til drosjeholdeplassen i Vestre Torggate. Der var det få passasjerer, men diskusjonen om mobilforbudet gikk blant sjåførene.

— Jeg gir f... i om kundene snakker i mobilen. Jeg gjør jobben min, så får passasjerene gjøre som de vil, sier Eirik Mikkelsen, som kjører drosje nummer R-1023. - Men det kan jo være litt slitsomt hvis det sitter fire stykker og brøler inn i hver sin telefon, medgir han.

— Kanskje jeg skal få skilt med "bare en mobil om gangen", undrer kollega R-1023, som vil være anonym. Hun har mange ganger irritert seg over hensynsløse passassjerer.

— Hvis jeg får en privat telefon under kjøring, ber jeg de ringe opp senere. Men passasjerene ser ikke ut til å bry seg, vi hører menn som snakker med elskerinnene sine og sånt. "Jeg må være med min kone i kveld, men i morgen kan vi være sammen, pus", hermer hun.

Mer om denne saken på TVHordaland i kveld

TÅLER SKITSNAKK: Drosjesjåfør Eirik Mikkelsen er en tålmodig mann, og tillater passasjerene å snakke så mye de vil i telefonen.
PÅL ANDREAS MÆLAND
IKKE SKITSNAKK, TAKK: Du bør fatte deg i korthet dersom du snakker i mobil i drosjen, mener enkelte sjåfører.
SCANPIX