Selv om snøen ikke akkurat har lavet ned i store mengder i høyfjellet heller, er det full aktivitet på Geilo. Geilo skiheiser rapporterte i går om ni av 20 heiser åpne, 10 av totalt 39 nedfarter er åpne.

— Det er dårlig med snø. Men føreforholdene er bra, selv om snøen er litt hard, sier Markus Svensson ved skiskolen i Geilolia skisenter.

Voss Fjellheisar har en nedfart åpen i helgene. Fra 2. juledag vil den være åpen i romjulen. Trekkene vil bli åpnet forløpende, så snart snøforholdene tilsier at det er mulig.

Produksjonen av kunstsnø har gått for fullt siden fredag i skitrekkene på Kvamskogen. Men de trenger naturlig snø for å kunne åpne til jul.

— Natt til søndag var det bra kaldt. Men vi trenger mer natursnø for å kunne åpne, sier Fredrik Tønjum, daglig leder av Eikedalen skisenter.

I går var det bare 10-12 cm snø i terrenget i Eikedalen. Fra midten av uken er det ventet lavere temperaturer og tre-fire plussgrader på Kvamskogen. Dermed kan det spøke for muligheten til å trimme juleflesket i alpinbakken. Men Tønjum velger å være optimist.

— Vi håper vi skal kunne holde åpent hele julen, sier han og trygler om kaldere vær frem mot julekvelden og i romjulen.

Kolbjørn Steine ved Aktiven skiheis på Kvamskogen ser derimot pessimistisk på juleønsket.

— Det er for lite snø til at det blir noen åpning, vi trenger en halv meter, sier han. I går var snømengden tre cm, men også Aktiven har startet snøkanonene.

DRØMMEFØRE: Så bra som dette er det ikke på Geilo akkurat nå, men skal du stå på ski i julen, er nok nettopp Geilo det beste stedet du kan velge.