Skipskatten de har hatt om bord de siste elleve årene forsvant i Bergen. Mannskapet håpet inderlig noen ville finne den, så katten kunne bli med videre på ferden.

I kveld dukket den opp.

— Noen velmenende mennesker hadde funnet den og mente at den trengte hjelp. De hadde fått med seg etterlysningen på bt.no, forteller en glad liaison-offiser Eirik Holm til bt.no klokken 22.10 tirsdag kveld.

«Chibley», som er mørk brun og grå, har merket halsbånd. Katten ble sist sett på Fisketorget sent lørdag kveld, før den tirsdag var tilbake på båten.

Lette i gatene

Hele mannskapet på 33 var tirsdag ettermiddag ute og lette etter katten. De skulle egentlig ha kastet loss tidligere på dagen, men utsatte avreisen på ubestemt tid.

Kapteinen seilte ut av byen med de andre Tall Ships' Race-skipene tirsdag, men dro rett tilbake for å lete. Seilskuten ligger nå rett utenfor Bryggen, ved Madam Felle.

— De reiser ikke uten katten, sa liaison-offiser Holm til bt.no.

Mannskapet hengte opp og delte ut flygeblader med bilder av katten. «Vi kan ikke seile uten fullt mannskap!» står det på arkene.

— Vi elsker henne, alle sammen, sier mannskapsmedlem Erin Clements fra Canada. - Hun pleier å komme opp i køyene våre og sove, sier hun.

Bereist

Chibley har vært ute og reist med skuten på alle verdenshavene.

— Hun er antakelig verdens mest bereiste katt, sier Clements.

Mannskapet fikk pusen av et omplasseringssenter for dyr i Canada. Hun har bodd om bord siden hun var en liten kattunge. Det er første gang at katten har forsvunnet i så lang tid.

— Bergen er tydeligvis den byen hun har vært mest interessert i å oppleve, sier Holm.

Picton Castle
Picton Castle