En skipper fra Nordfjord kjemper for livet på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø etter å ha blitt funnet livløs i havnebassenget i byen.

Ulykken skjedde ved 01-tiden natt til mandag. Mannen i 60-årene mottar intensivbehandling mandag kveld.

Uavklart og alvorlig

— Tilstanden er fortsatt uavklart og alvorlig. Det er for tidlig å si hvordan det kommer til å gå, sier pressevakt Marit Einejord til bt.no.

Pasienten fra Selje er skipper på autolinebåten Statthav.

— Dette er en av de mest erfarne og dyktige folkene jeg har. Etter det jeg har forstått, ramlet han i leideren, og havnet i sjøen mellom båten og kaien, sier driftssjef Stig Ervik i Ervik Havfiske til Fjordenes Tidende.

Ervik er på plass i Tromsø, i likhet med den nærmeste familien.

— Den skadde er de i beste hender. Han kom raskt til behandling, og de på sykehuset gjør det de kan. Og så lenge det er liv, er det håp, sier driftssjefen.

Uhell

Politiet i Tromsø ble varslet klokken 01.06. De ser foreløpig på hendelsen som et uhell.

— Han ble berget av to personer på stedet, før det ble iverksatt førstehjelp av politiet som kom til. Etter hvert kom også brann og ambulanse og de overtok livredningen, sier operasjonsleder Morten Renland ved Troms politidistrikt til Nordlys.

Statthav er en av båtene til Ervik Havfiske på Stadlandet. Båten var i Tromsø for å losse da uhellet skjedde, og hadde et mannskap på 14.

Det skal ha vært mannskap fra Hurtigruten som oppdaget hva som var skjedd, og slo alarm. Hurtigruten lå ved samme kai.

Statthav skulle etter planen gått på feltet mandag morgen, men ligger fortsatt i Tromsø.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post