«Skandi Bergen» er et offshorekonstruksjonsskip som etter dåp skal arbeide i Nordsjøen. Båten er innredet for 100 personer, fordelt på 28 enkeltlugarer og 36 doble lugarer.

Livbåtene ombord på «Skandi Bergen».
PER LINDBERG

DOF-gruppen

Skipet er 120,8 meter langt, 22 meter bredt og rager 42,5 meter over vannflaten. Hun er 8903 bruttotonn. Helikopterdekket har en diameter på hele 26,1 meter.

Det er DOF-gruppen på Austevoll, der Møgster-familien er største eier, som inviterer til fest når skipet døpes fredag.

Ser du festkledde folk trippende over Bryggen i ettermiddag, er det stor sjanse for at de skal være med på den høytidelige dåpsseremonien.

Skipets er registrert i Nassau på Bahamas.

3500 meters dyp

— Byggeprosessen har tatt 15 måneder. Skroget er bygget i Romania, mens hun er utrustet hos Vard-gruppen i Søviknes på Sunnmøre, sier Frode Moen, prosjektleder hos DOF.

Ingen vanlig kran på «Skandi Bergen». Den kan løfte 250 tonn.
PER LINDBERG

Om bord er det en stor kran som kan løfte 250 tonn. En vanlig container som er tungt lastet veier gjerne opptil ti tonn. Spesialkranen skal arbeide med tunge oljekonstruksjoner.Her er også to undervannsfartøy som kan gå ned til 3500 meter for å utføre arbeid for oljebransjen. De opereres fra skipet. De er utstyrt med videokamera og flere armer. De kan for eksempel skru igjen bolter og mutre på installasjoner 3500 meter under overflaten og erstatter dykkere.

Ifølge Moen skal skipet ut i arbeid på britisk sektor av Nordsjøen en periode. Når den jobben er gjort, venter oppgaver for Statoil i Nordsjøen.

DÅP I DAG: «Skandi Bergen» ved kai i Bergen fredag, der DOF-gruppens nye skip skal døpes.
PER LINDBERG