MARIT HOLM marit.holm@bt.no

Grunnen er selvfølgelig at han har glattbarbert hode, og går med kamuflasjebukse, militærstøvler og bomberjakke. Utad har Kjell Moberg nøyaktig de samme kjennetegnene som blant annet VG har fremstilt som typiske for nynazister.

— Det er tusenvis av snau-skaller i dette landet, men bare et fåtall av dem er nazier. De fleste tilhører pønke- eller skutermiljøene, og hater de der rasistsvinene. Men nå får vi svi for at naziene har rappet imaget vår. Naboer undres, folk på gaten glor. Det neste er vel at vi en fredags eller lørdags kveld får skambank av noen som er forbannet på naziene, freser en illsint Kjell Moberg.- Første gangen jeg ble spurt om jeg var nynazist ble jeg så paff at jeg ikke visste hva jeg skulle svare. Men så ble jeg sint. Det er utrolig provoserende, sier Moberg.

Han har spilt i pønkeband siden han var 12 år gammel. Like lenge har han hatt den særpregede klesstilen. Å skifte garderobe har han ingen planer om.- Mediene burde opplyse om at det finnes flere typer snauskaller. Og at det er naziene som har plagiert oss! Plutselig er vi en hel gjeng som blir mistenkeliggjort. Jeg ble veldig opprørt da jeg ble spurt om jeg var nynazist, men sånn som dette blir fremstilt i mediene er det ikke rart at noen begynner å lure. Og hva med dem som ikke tør å spørre meg rett ut? Hva må ikke de tro, spør Kjell Moberg.Som synes det er ille dersom bergenserne blir redde ved synet av en "skinhead":- Det store flertallet er innbitte antifascister. Så vidt jeg vet finnes det ikke noe skikkelig nazi-miljø i Bergen, når vi ser bort fra et knippe drittunger som ikke har begreper om hva de holder på med, sier Kjell Moberg.

IKKE NYNAZIST: Pønkegitarist Kjell Moberg blir provosert når han blir tatt for å være nazist. - Jeg har vært antirasist hele mitt liv, sier han. (FOTO: RUNE SÆVIG)