KRISTIN VON STRENG

Ski— og snowboardmagasinet Fri Flyt holder til i fjerde etasje i Torgallmenningen 3 A. Den siste tiden har bygården vært under oppussing og dekket av stillaser. Det var nettopp via disse stillasene tyvene tok seg inn i redaksjonslokalene. Nå er utstyr for rundt 100.000 kroner borte.

Redaktør Erlend Sande (bildet) sier det aldri har streifet dem at stillasene gjorde dem mer tilgjengelig for innbruddstyver.

Blant utstyret som er borte er blant annet en bærbar Macintosh, to digitale kamerahus og objektiv fra Nikon.

Nå oppfordrer Sande tyvene til å levere tilbake utstyret, spesielt innholdet i datamaskinen.

— Dette materialet har ingen verdi for andre enn oss, sier Sande.

Han har selv tatt opp jakten på det stjålne utstyret.

— Jeg tror ikke politiet har mange spor å gå etter, bortsett fra et etterlatt yoghurtbeger. Nå tråler jeg Nygårdsparken og alle fotobutikker for å finne ut om noen har sett eller hørt noe om utstyret som ble borte, sier Sande.

Bladet Fri Flyt kommer ut seks ganger i året. I lengre tid forut for innbruddet har magasinet blant annet jobbet med en skitest. Nå er alle bilder og dokumentasjon borte.

— Det vil ta utrolig lang tid å gjøre dette arbeidet opp igjen. Bilder vil jo aldri fullt ut kunne erstattes, sier en forbannet og frustrert Sande.

Han tror ikke det er profesjonelle som står bak innbruddet.

— De har fått med seg masse dyrt utstyr, men en del veldig små, men kostbare ting lå igjen. Blant annet en minnebrikke som er verdt flerfoldige tusen kroner, forteller redaktøren.