Fire Skiløperne – to menn og to kvinner i 50-årene – meldte selv fra via mobiltelefon om at de hadde fått problemer. Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) ble varslet i 17.30-tiden.

– De var blitt overrasket av dårlig vær. De har ikke provianter for utstyr for å overnatte, men er godt kledd. De sa at de ville forsøke å grave seg ned, eller grave fram en levegg, sier vakthavende redningsleder Terje Langås ved HRS.

Like etter midnatt natt til torsdag kunne HRS melde at de fire var blitt lokalisert av letemannskapene.

Tre scooterpatruljer søkte etter de fire savnede. Norsk Folkehjelp ble bedt om assistanse. Leteaksjonen pågikk i svært dårlig vær med mye vind og snøfokk.

Skituristene skulle gå fra Sulebu til Breistølen langs en merket løype da de ble stoppet av dårlig vær.

I tillegg var fem kvinner savnet mellom turisthyttene Breistølen og Bjordalsbu.

— De ble observert på vei til turisthytta Bjordalsbu, men er ikke kommet frem. Derfor har vi satt i gang søk, sa operasjonsleder i Sogn og Fjordane Odd Arve Solvåg torsdag ettermiddag.

Politiet lette med to scooterpatruljer og fant kvinnene på Bjordalsbu. Leteaksjonen ble avsluttet klokken 02.22.

— De var i god behold på Bjordalsbu, men hadde ikke mobildekning, sier operasjonsleder Leif Bell i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Været i området var svært dårlig natt til torsdag, med mye vind og snøføyke. På vaktstasjonen ved Tyinoset var temperaturen 5°, og det blåste sterk kuling, med opp til liten storm, 20 m/s, i kastene.